Glasvezel

Glasvezel zorgt voor sneller internet, scherper tv-beeld en mooier geluid. Het glasvezelnetwerk is stabieler dan de traditionele koperkabel. Glasvezel bestaat uit bundels van hele dunne glasdraden. Door de glasdraden wordt laserlicht gestuurd. Zo kan met hoge snelheid veel data worden verzonden.

Aanleg glasvezel

In alle kernen van de gemeente Zevenaar ligt glasvezel. Het buitengebied en de industrieterreinen zijn niet altijd aangesloten op een glasvezelnetwerk. Of er glasvezel in het buitengebied of op het industrieterrein komt, kunnen wij als gemeente niet bepalen. Commerciële bedrijven moeten hiervoor het initiatief nemen. U ontvangt een brief als een commerciële partij van plan is om in uw buurt een glasvezelnetwerk aan te leggen.

Huis of onderneming later aansluiten

Ligt er in uw omgeving al een glasvezelnetwerk, maar heeft u uw huis of onderneming bij de aanleg van het glasvezelnetwerk niet laten aansluiten? U kunt ook op een later moment uw huis of onderneming op het netwerk aansluiten. Neem hiervoor contact op met de provider die internet, tv en/of bellen via glasvezel aanbiedt. U kunt dit controleren door op de websites van verschillende providers uw postcode en huisnummer in te vullen.