health-care iconGezondheidsverklaring

Wilt u een rijbewijs voor vrachtwagen of bus aanvragen? Heeft u een beperking of bent u 75 jaar of ouder en wilt u uw rijbewijs vernieuwen? In deze gevallen heeft u een verklaring nodig dat u geschikt bent om te rijden. Deze gezondheidsverklaring kunt u bij het CBR of het gemeentehuis kopen.

Goed om te weten

Het CBR beoordeelt of u lichamelijk en geestelijk gezond bent om een auto of een ander motorvoertuig te kunnen besturen. Daarvoor moet u een Gezondheidsverklaring invullen, een formulier met vragen over uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Het formulier kunt u zonder afspraak kopen in het gemeentehuis of via de website van het CBR. Het kopen van de gezondheidsverklaring kost € 41. 

Als u het formulier heeft gekocht, vult u het formulier van het CBR zelf in. U stuurt het volledig ingevulde formulier op naar het CBR. Het adres staat op de Gezondheidsverklaring.

Antwoord van CBR

  • U krijgt van het CBR een keuringsverslag. Als u 75 jaar of ouder bent, een rijbewijs met categorieën CDE (of een combinatie daarvan) wilt verlengen of er zijn medische redenen dan moet u met het keuringsverslag nog naar een arts. 
  • Als u rijgeschikt bent, kunt u een rijbewijs aanvragen in het gemeentehuis.

Meer weten over de Gezondheidsverklaring

Het CBR geeft meer informatie over de Gezondheidsverklaring.