destination-plan iconFietsen en wandelen

Even een frisse neus halen? Er zijn veel mooie fiets- en wandelroutes in De Liemers (en in de gemeente Zevenaar).

Fietsen

Rondom Zevenaar ligt een uitgebreid fietsnetwerk voor heerlijke tochten langs dijken, weilanden, bossen en kleine dorpjes. Wilt u graag een mooie fietstocht maken? Op de website Visit Arnhem zijn wat tips op een rijtje gezet. Het is ook mogelijk om één van de coronabomenroutes te fietsen of een rondje langs de vier redoutes in de gemeente te maken. 

Wilt u zelf online uw eigen fietsroute plannen? Dat kan met de routeplanner voor fietsen. Of u nu met de gewone fiets of met de racefiets gaat, met behulp van het knooppuntennetwerk bepaalt u eenvoudig zelf uw route en afstand. Bekijk de kaart, bepaal het startpunt en maak zelf de mooiste fietsroutes van a naar b. 

Marsweg in Lathum

Wandelen

Per oktober 2021 is er in de Liemers een nieuw wandelnetwerk. Het netwerk bestaat uit gekleurde, thematische routes en keuzepunten die zijn aangeduid met een letter-cijfercombinatie. De routes zijn goed bewegwijzerd en daardoor eenvoudig te volgen. Ook liggen er verschillende handige startpunten aan het netwerk. Op de startpunten vindt u informatiepanelen met een kaart en handige informatie over de routes en bezienswaardigheden op het netwerk. Plant u liever zelf een wandelroute? Maak dan gebruik van de handige keuzepunten. Op de keuzepunten kruisen verschillende routes elkaar en zo kunt u eenvoudig een stuk aan uw route aanplakken, of uw route inkorten.

Bent u benieuwd naar de verschillende gekleurde wandelroutes, de startpunten en de bezienswaardigheden? Of wilt u graag zelf een route plannen aan de hand van de keuzepunten? Bekijk dan de wandelrouteplanner. Is digitaal oriënteren toch niet helemaal uw ding? Koop dan een gedrukte wandelkaart van het wandelnetwerk van de Liemers in een van de VVV's in de regio.