Fietsen en wandelen

Even een frisse neus halen? Er zijn veel mooie fiets- en wandelroutes in De Liemers (en in de gemeente Zevenaar).

Fietsen

Rondom Zevenaar ligt een uitgebreid fietsnetwerk voor heerlijke tochten langs dijken, weilanden, bossen en kleine dorpjes. Wilt u graag een mooie fietstocht maken? Op de website RafelRoutesexterne-link-icoon vindt u een aantal mooie routes, waaronder de coronabomenroutesexterne-link-icoon en een rondje langs de vier redoutesexterne-link-icoon in de gemeente.

Wilt u zelf online uw eigen fietsroute plannen? Dat kan met de routeplannerexterne-link-icoon voor fietsen. Of u nu met de gewone fiets of met de racefiets gaat, met behulp van het knooppuntennetwerk bepaalt u eenvoudig zelf uw route en afstand. Bekijk de kaart, bepaal het startpunt en maak zelf de mooiste fietsroutes van a naar b. 

Wandelen

Sinds 2021 is er in de Liemers een nieuw wandelnetwerk. Het netwerk bestaat uit gekleurde, thematische routes en keuzepunten die zijn aangeduid met een letter-cijfercombinatie. De routes zijn goed bewegwijzerd en daardoor eenvoudig te volgen. Ook liggen er verschillende handige startpunten aan het netwerk. Op de startpunten vindt u informatiepanelen met een kaart en handige informatie over de routes en bezienswaardigheden op het netwerk. Plant u liever zelf een wandelroute? Maak dan gebruik van de handige keuzepunten. Op de keuzepunten kruisen verschillende routes elkaar en zo kunt u eenvoudig een stuk aan uw route aanplakken, of uw route inkorten.

Bent u benieuwd naar de verschillende gekleurde wandelroutes, de startpunten en de bezienswaardigheden? Of wilt u graag zelf een route plannen aan de hand van de keuzepunten? Bekijk dan de wandelrouteplannerexterne-link-icoon. Is digitaal oriënteren toch niet helemaal uw ding? Koop dan een gedrukte wandelkaart bij een Toeristisch Informatiepunt.