AED
In kaart brengen van AED’s
Om zo veel mogelijk te kunnen voldoen aan de norm van 6 minuten, is het belangrijk om te weten waar in de gemeente AED’s beschikbaar zijn. Ook is het belangrijk om te weten waar nog AED’s nodig zijn. We kijken ook of de AED 24 uur per dag beschikbaar is. Is dit niet het geval, dan kan de AED in een buitenkast geplaatst worden. Zo kan er op ieder moment van de dag een hulpverlener bij.
Daarnaast kan er per dorp (of wijk in geval van Zevenaar) een subsidie aangevraagd worden voor de doorlopende activiteiten rondom de AED’s. U kunt een subsidie aanvragen via het contactformulier AED.
AED’s nodig in Aerdt, Giesbeek, Lathum en de Methen
Op dit moment missen er nog AED’s in Aerdt, Giesbeek, Lathum en de wijk de Methen (Zevenaar). Inwoners uit deze kernen en woonwijk kunnen daarom een subsidie krijgen voor de aanschaf van een AED én de opleidingen tot burgerhulpverlener. U kunt een subsidie aanvragen via het contactformulier AED.
Uw AED beschikbaar stellen?
Heeft u als inwoner of bedrijf een AED die u ter beschikking wilt stellen voor gebruik? Meldt deze dan aan bij HartslagNu. Zij nemen de locatie dan op in het overzicht van alle AED’s in de wijk.
Burgerhulpverlening har(t)d nodig
Een AED is niet genoeg om levens te redden. Hiervoor zijn ook getrainde vrijwilligers hard nodig. Als burgerhulpverlener bent u aangemeld bij HartslagNu. Bij een hartstilstand bij u in de buurt, krijgt u een oproep op uw mobiel om te gaan reanimeren, of de dichtstbijzijnde AED te halen. Aanmelden om burgerhulpverlener te worden kan bij Hartslagnu.nl. Graag zelfs! Mensen die al kunnen reanimeren kunnen dat ook melden. Doe mee en red levens in uw buurt! Wilt u zich aanmelden als burgerhulpverlener? Doe dit dan via de website van de Hartstichting.