AED

Bij een hartstilstand is hulp in de eerste 6 minuten van levensbelang. Daarom is het belangrijk dat er in de gemeente Zevenaar voldoende AED’s beschikbaar zijn. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Daarnaast is het ook van levensbelang dat er voldoende burgerhulpverleners zijn.

Subsidie voor opleidingen en onderhoud

Om zo veel mogelijk te kunnen voldoen aan de norm van 6 minuten, is het belangrijk dat er genoeg opgeleide burgerhulpverleners zijn. . Daarom  kan er per dorp (of wijk in geval van Zevenaar) een subsidie aangevraagd worden voor de doorlopende activiteiten rondom de AED’s, zoals het organiseren van opleidingen of het doen van onderhoud. U kunt een subsidie aanvragen via  het contactformulier AEDexterne-link-icoon.

Uw AED beschikbaar stellen?

Heeft u als inwoner of bedrijf een AED die u ter beschikking wilt stellen voor gebruik? Meldt deze dan aan bij HartslagNuexterne-link-icoon. Zij nemen de locatie dan op in het overzicht van alle AED’s in de wijk.

Burgerhulpverlening har(t)d nodig

Een AED is niet genoeg om levens te redden. Hiervoor zijn ook getrainde vrijwilligers hard nodig. Als burgerhulpverlener bent u aangemeld bij HartslagNu. Bij een hartstilstand bij u in de buurt, krijgt u een oproep op uw mobiel om te gaan reanimeren, of de dichtstbijzijnde AED te halen. Aanmelden om burgerhulpverlener te worden kan bij Hartslagnu.nlexterne-link-icoon. Graag zelfs! Mensen die al kunnen reanimeren kunnen dat ook melden. Doe mee en red levens in uw buurt! Wilt u zich aanmelden als burgerhulpverlener? Doe dit dan via de website van de Hartstichtingexterne-link-icoon