Landschap met water en bomen

Zevenaar komt samen tijdens ‘Week van de ontmoeting’

14 september 2023
Inwonersnieuws

Van 28 september tot en met 4 oktober slaan we in Zevenaar de handen ineen om elkaar te ontmoeten tijdens de Week van de ontmoeting. De organisaties uit de Turmac Cultuurfabriek organiseren samen activiteiten voor inwoners. Ontmoeting, samen zijn, een praatje maken, een luisterend oor staan centraal in deze week.

Eenzaamheid tegengaan

De week tegen eenzaamheid is een initiatief vanuit het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid, georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wij hebben samen met

Kunstwerk!, Filmhuis Zevenaar, Caleidoz Welzijn, RSD de Liemers, Grand Café Hal 12 en het Liemers Museum besloten er een positieve draai aan te geven en de week om te dopen tot Week van de ontmoeting. Tijdens deze week vragen we aandacht voor eenzaamheid. Ook organiseren we veel leuke activiteiten voor mensen die zich eenzaam voelen en graag in verbinding willen komen met anderen.

Van het Filmhuis tot een Marokkaanse proeverij

In Zevenaar is er een divers programma opgesteld voor jong en oud. Want het zijn niet alleen ouderen die eenzaamheid kunnen ervaren. Het programma varieert van een kop koffie in Grand Café Half 12 tot een lezing, Marokkaanse proeverij en lasergamen. Wethouder Stef Bijl (sociale zaken) opent officieel de Week van de ontmoeting op donderdag 28 september 2023 om 10:30 uur.

Stef Bijl: “Eenzaamheid is een gevoel. Geen feit. Je bent niet eenzaam – je ervaart gevoelens van eenzaamheid. Dat is een subtiel maar belangrijk verschil. Gevoelens kunnen snel veranderen – wie en wat jij bent niet. Waag dus een gokje en kom naar één van de activiteiten.”

Programma en aanmelden

Kijk voor het volledige programma en aanmelden op de website van de Turmac Cultuurfabriek.

Week van de ontmoeting