Landschap met water en bomen

Zevenaar gaat voor betere hulp bij schulden

14 april 2023
Inwonersnieuws

Burgemeester Lucien van Riswijk tekende op 12 april 2023 het convenant Lokale Overheid van de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK). Hiermee wordt schuldhulpverlening makkelijker en slimmer geregeld. Het biedt inwoners én de gemeente sneller financiële stabiliteit en toekomstperspectief.

Rust en ruimte

Wij helpen inwoners wanneer zij schulden hebben, maar wij zijn vaak ook een van de organisaties waar de inwoner schulden heeft. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om schulden die zijn ontstaan door bijvoorbeeld gemeentelijke belastingen of boetes. Is er voor de inwoner een schuldregeling nodig om uit deze schulden te komen? Dan gaan we hier bijna altijd mee akkoord. De afspraken in het convenant onderschrijven deze werkwijze.

Wethouder schuldhulpverlening Stef Bijl: “Voor mensen met schulden is het belangrijk om de situatie onder controle te krijgen, te beginnen met een schone lei. We willen daarom onze inwoners zo goed mogelijk bijstaan. Dat veel gemeenten zich al aangesloten hebben bij het convenant, zien wij als een positieve ontwikkeling. Dit laat zien dat wij als schuldeiser het goede voorbeeld geven door mee te werken aan schuldregelingen. Zo krijgen inwoners weer rust en ruimte in hun hoofd.”

Meer tijd voor vervolg

Het convenant zorgt dus voor schuldenrust bij de inwoner. Incassokosten lopen niet meer op en voor de schuldhulpverlener ontstaat meer tijd om de problematische schulden op te lossen.