Zakenpaspoort

Reist u veel? En heeft u meer ruimte in uw paspoort nodig voor douanestempels en visa? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen. Dit paspoort is dikker dan een gewoon paspoort, namelijk 66 pagina's in plaats van 34 pagina's. Een zakenpaspoort vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. U maakt daarvoor online een afspraak.

Goed om te weten

Paspoort snel nodig

Heeft u uw paspoort snel nodig? Maak een afspraak voor een spoedaanvraag.  Uw paspoort is de volgende werkdag klaar om opgehaald te worden als u het document voor 12.00 uur aanvraagt.

Kwijt of gestolen

Is uw tweede paspoort kwijt of gestolen? Dan vult u bij de gemeente een formulier in om verlies of diefstal te melden. U hoeft niet naar de politie voor een proces-verbaal. In geval van diefstal of misdrijf wordt wel aangeraden aangifte te doen bij de politie.
U kunt de vermissing ook digitaal doorgeven via de verklaring van vermissing.

Afhalen

Na ongeveer een week kunt u uw paspoort zelf afhalen. Voor afhalen hoeft u geen afspraak te maken, dat kan t​ijdens de openingstijden. Let op: ook kinderen moeten persoonlijk aanwezig zijn bij de aanvraag en bij het afhalen van het paspoort.

Visum

Gaat u naar het buitenland? En wilt u weten of u een visum nodig heeft? De Rijksoverheid geeft hierover meer informatie. Een visum kunt u aanvragen op visum.nl.

Geldigheid

Zakenpaspoort Geldig
Zakenpaspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder 10 jaar

Meenemen

Kosten

Er zijn verschillen in de tarieven tussen de oude gemeente Rijnwaarden en de oude gemeente Zevenaar. De nieuwe gemeente Zevenaar werkt er hard aan om de verschillen te harmoniseren.

Woont u in Angerlo, Babberich, Giesbeek, Lathum, Oud-Zevenaar of Zevenaar, dan gelden onderstaande tarieven: 

Zakenpaspoort Tarief 2017 Tarief 2018
Zakenpaspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder € 64,75 volgt zsm
Zakenpaspoort, met spoedaanvraag € 112,30 volgt zsm

 Woont u in Aerdt, Herwen, Lobith, Pannerden, Spijk of Tolkamer, dan gelden onderstaande tarieven:

Zakenpaspoort Tarief 2018
Zakenpaspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder  € 64,40
Zakenpaspoort, met spoedaanvraag € 111,70