Winst uit je woning

De Gemeente Zevenaar streeft naar een lager energieverbruik, onder meer door zonnepanelen en isolatiemaatregelen te stimuleren.

Door het plaatsen van zonnepanelen kan uw elektriciteitsrekening zelfs volledig komen te vervallen. Daarom is er binnen de gemeente een gezamenlijke advies- en inkoopactie. In samenwerking met Winst uit je woning organiseert de gemeente ook dit jaar weer een grootschalige inkoopactie. Tijdens de actie wordt met een grote groep huiseigenaren ingekocht waardoor de voorwaarden van isolatiemaatregelen en zonnepanelen gunstig zijn en de prijzen scherp. De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling geworven. De actie geldt voor zonnepanelen en diverse isolatiemaatregelen voor o.a. spouwmuur, vloer en glas. Door alleen samen te werken met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden, worden kwaliteit, service en garantie gewaarborgd. U kunt zich dit jaar tot 31 mei 2019 vrijblijvend inschrijven op winstuitjewoning.nl.

Lagere elektriciteitsrekening met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren in snel tempo efficiënter én veel goedkoper geworden. Hiermee zijn zonnepanelen aantrekkelijk om grotendeels uw eigen energie op te wekken. Een compleet geïnstalleerd en werkend zonne-energiesysteem begint al bij € 3.000,-. U ontvangt 21% btw terug op de aanschaf van de Belastingdienst. De leverancier regelt dit voor u.

Wat levert vloerisolatie op?

Met vloerisolatie bespaart u energie en wordt uw huis een stuk comfortabeler. Vloerisolatie kost tussen de € 1.500,- en € 2.000,-. De vloer zal warmer aanvoelen, waardoor u minder last van koude voeten en tocht ervaart. Daarnaast verminderd vloerisolatie eventuele vochtproblemen vanuit de kruipruimte. Vloerisolatie wordt aangebracht voor de rest van de levensduur van uw woning. U bespaart gemiddeld tussen de € 100,- en € 150,- per jaar. 

Wat levert isolatieglas op?

Het plaatsen van HR++ glas in een hoekwoning kost gemiddeld tussen de € 3.000,- en € 4.000,-. Uiteraard is de prijs sterk afhankelijk van de hoeveelheid ruiten die u wenst te vervangen en uw specifieke voorkeuren. Het nieuwe HR++ glas gaat gemiddeld 25 jaar mee. Een hoekwoning bespaart gemiddeld € 250,- tot € 350,- per jaar.

Hoe meedoen?

  • U schrijft zich vóór 31 mei 2019 in op www.liemersenergieloket.nl/winstuitjewoning. Op de website vindt u meer informatie over de actie.
  • Het team van Winst uit je woning controleert uw woning. Bij eventuele vragen wordt telefonisch contact met u opgenomen. 
  • Als u op de site heeft aangegeven interesse te hebben in zonnepanelen dan wordt u hiervoor telefonisch benaderd voor een advies en offerte op maat. Deze offerte ontvangt u per mail.
  • Als u op de site heeft aangegeven interesse te hebben in woningisolatie dan ontvangt u na uw aanmelding een e-mail waarmee u een onafhankelijk huisbezoek kunt inplannen op een dagdeel dat u schikt. Hiervoor wordt een eenmalige bijdrage gevraagd van € 29,-. Het huisbezoek is géén verkoopgesprek!
  • Na deze onafhankelijke controle weet u óf en op welke manier uw energierekening het best -en veilig- verlaagd kan worden. U ontvangt per e-mail de gewenste vrijblijvende offerte(s) van de geselecteerde bedrijven. U besluit zelf of u hiermee aan de slag wilt gaan. 

Waarom meedoen?

  • Onafhankelijke controle aan huis voor het veilig aanbrengen van de isolatiemaatregelen 
  • Tijdelijk een lage prijs door grootschalige inkoop en een laag btw-tarief op de arbeidskosten 
  • U ontvangt 21% btw retour voor de aanschaf van zonnepanelen van de Belastingdienst. De installateur regelt dit voor u.
  • Uitgevoerd binnen één dag door gekwalificeerde bedrijven met een hoge klanttevredenheid
  • Een flink lagere energierekening en een comfortabele woning

Heeft u vragen over de gezamenlijke advies- en inkoopactie? Dan belt u met de helpdesk van Winst uit je woning op (023) 583 69 36.