Landschap met water en bomen

Winkelgebied Zevenaar kleiner, meer ruimte voor woningen

18 oktober 2023
Algemeen nieuws

De leegstand in het centrum van Zevenaar neemt toe. Ondertussen is er een tekort aan woningen. Daarom willen we het winkelgebied verkleinen en vastgoedeigenaren de ruimte geven om winkelpanden aan de rand van het centrum te veranderen in woningen. Deze wens leeft ook bij veel ondernemers en vastgoedeigenaren.

Compact winkelgebied 

We willen samen met ondernemers werken aan een compact centrum: een winkelgebied waar winkels en horeca dicht bij elkaar zitten. Denk hierbij aan de Grietsestraat, Raadhuisplein, Markt, Marktstraat, Didamsestraat en Weverstraat. 

Een centrum met op verschillende plekken een leegstaand pand is namelijk minder aantrekkelijk voor publiek en ondernemers. Het online winkelen, de coronacrisis, de energiecrisis en de krapte op de arbeidsmarkt zorgen voor meer leegstand. Bovendien hebben ondernemers steeds vaker geen opvolger voor hun winkels.

Van winkel naar woning

Om het centrum compact te maken, willen we vastgoedeigenaren de ruimte bieden om (leegstaande) panden aan de rand van het centrum aan te passen naar woningen. Zo pakken we meteen een deel van het woningtekort aan. Voorbeelden zijn de panden aan Mallemoolen, Arnhemseweg en Masiusplein.