Landschap met water en bomen

Wethouder Kagei legt tijdelijk functie neer vanwege operatie

15 september 2022
Inwonersnieuws

Wethouder Bart Kagei legt vanwege een niertransplantatie tijdelijk zijn functie neer. Nog deze week staat de operatie gepland. De wethouder is daarna enige tijd afwezig vanwege het herstel van deze ingreep. Zijn portefeuille wordt tijdelijk waargenomen.

Bart Kagei kampt al enkele jaren met nierfalen. Een transplantatie van een donornier, die de eigen nierfunctie overneemt, is de beste behandeling. De gemiddelde wachttijd voor een donornier is lang. Onlangs kreeg de wethouder het heugelijke nieuws dat hij in aanmerking komt voor een donornier. De operatie vindt nog deze week plaats en het herstel zal naar verwachting enkele weken duren.

Sinds juni dit jaar is Bart Kagei namens GroenLinks wethouder en verantwoordelijk voor de portefeuilles duurzaamheid en onderwijs. Zijn portefeuille wordt de komende tijd waargenomen door de overige vier wethouders.

‘Natuurlijk vind ik het jammer dat ik na een korte tijd in functie te zijn, het werk tijdelijk moet neerleggen. Maar ik ben erg blij dat ik na lang wachten een donornier krijg. Ik verheug mij op een snelle terugkeer in goede gezondheid.’

wethouder Bart Kagei