Landschap met water en bomen

Werkzaamheden plein Markt Zevenaar

30 oktober 2023
Algemeen nieuws

Het plein aan de Markt in Zevenaar krijgt een opknapbeurt en een nieuwe indeling. Onze aannemer start in de week van 23 oktober met de werkzaamheden. Het opknappen van het plein duurt tot ongeveer half december 2023.

Plangebied

De Markt in Zevenaar bestaat uit drie delen:

  1. De straat langs onder andere Pisa en Grand Café Zeven;
  2. De straat langs de Wittenburg en Grand Café De Markt;
  3. Het verhoogde plein in het midden.

Onze aannemer werkt alleen aan het derde deel: het verhoogde plein in het midden. De straten blijven zoals ze zijn. Fietsers, voetgangers en bestemmingsverkeer kunnen langs de werkzaamheden op.

Wat gaat we doen?

Het plein blijft verhoogd zodat de terrassen en het doorgaande verkeer van elkaar gescheiden blijven. De verhoging gaan we verlengen tot aan de Weverstraat. We zorgen ervoor dat er voldoende hellingbaantjes zijn zodat iedereen veilig het terras kan bereiken.

Op dit moment staat er vier bomen op het plein. Deze bomen halen we weg omdat ze flink beschadigd zijn. Er komen vier nieuwe bomen voor terug. Drie bomen plaatsen we aan de straat langs het plein, en één boom plaatsen we in de Weverstraat.

De boom bij het kunstwerk Zeven Aren halen we ook weg. Er komt een plantenbak en een nieuwe boom voor terug. Ook vernieuwen we de bestrating rondom het kunstwerk.