Werkzaamheden Derde spoor 19-5 t/m 28/5

Publicatiedatum: 
4 mei 2018
Het project Zevenaar Derde Spoor is volop in uitvoering, wat buiten ook al goed te zien is. Van zaterdag 19 mei 02:00 uur tot maandag 28 mei 05:00 uur wordt het toekomstige derde spoor met de huidige sporen verbonden.

Werkzaamheden

In deze periode rijden er geen treinen van Albellio. Albellio-reizigers worden per bus vervoerd. De treinen van Arriva en Breng rijden tijdens de werkzaamheden wel gewoon tussen Arnhem en Doetinchem. Werkzaamheden die in deze periode uitgevoerd worden, naast het verbinden van de sporen, zijn onder andere het laden/lossen en verwerken van spoorgrind, het aanpassen van treinbeveiliging en het om- en verleggen van het nodige kabelwerk.

Om een goede indruk te krijgen, kunt u foto’s en video’s bekijken van vergelijkbare werkzaamheden die eerder uitgevoerd zijn op www.prorail.nl/zevenaar en www.prorail.nl/omwonenden.

Afsluitingen verkeer

  • Afsluiting tunnel Kwartiersedijk van 30 oktober 2017 tot en met juni 2018. De omleiding voor fietsers loopt via de Eltenseweg, Beekseweg en Emmerichseweg.
  • Afsluiting voetbrug Kloosterpad van november 2017 t/m juni 2018. Voor de bouw van de nieuwe brug aan de zuidzijde van het spoor is het fietspad Maatjesweg, ten oosten van de kruising met het Kloosterpad, tijdelijk afgesloten voor fietsers. De omleiding voor fietsers is via Kloosterpad en Beekseweg.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden voor de aanleg van het derde spoor in Zevenaar? Surf dan naar de projectpagina Zevenaar derde spoor van ProRail. Verder kunt u bij ProRail terecht via de contactpagina of telefonisch via (0800) 776 72 45 (gratis).

Reismogelijkheden

Wilt u uw reismogelijkheden bekijken? Kijk dan op www.9292.nl of www.ns.nl.