Important message

De balies van het gemeentehuis zijn tijdelijk in de avond gesloten. De balies sluiten op maandag t/m donderdag om 17.00 uur en op vrijdag om 12.30 uur.

Werkzaamheden aan het spoor: weekendafsluiting 23 en 24 maart

7 maart 2019
De afgelopen weken heeft Strukton Rail in opdracht van ProRail voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de spoorverbetering op het traject Zevenaar-Didam-Wehl. In vervolg op deze werkzaamheden wordt tijdens het weekend van 23 en 24 maart het spoor vernieuwd. Ook wordt de bovenleiding in Zevenaar aangepast en zijn er werkzaamheden aan kabels.

Werkzaamheden

De werkzaamheden vinden plaats van zaterdag 23 maart 1.00 uur tot maandag 25 maart 5.00 uur. Hierdoor rijden er geen treinen. Ook is de overweg aan de Kerkstraat in Zevenaar afgesloten voor doorgaand (fiets)verkeer. Via de overweg aan de Molenstraat wordt het verkeer omgeleid.

Bij het viaduct op BusinessPark 7Poort en bij de tunnel van Zevenaar Poort worden constructies onder het spoor vervangen voor de waterverbinding. Daarnaast wordt nabij de Betuweroute de bovenleiding in het spoor aangepast. Hierdoor is de Ringbaan Oost (N336) - tussen de rotonde Hengelder tot de rotonde Bemweg/Babberichseweg - afgesloten van 21 maart 7.00 uur tot 26 maart 7.00 uur. Om verkeershinder zo veel mogelijk te beperken wordt een omleidingsroute ingesteld.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden op zaterdag 23 en zondag 24 maart rijden er geen treinen. Reizigers kunnen in deze periode met bussen reizen. Kijk voor actuele reisinformatie op www.ns.nl/reisplanner.nl of www.arriva.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via 9292.nl of telefonisch: 0900 – 9292 (€ 0, 90 per minuut).

Waarom werkt Strukton Rail in de nacht en in het weekend?

Op deze tijdstippen rijden er minder treinen. De hinder is er nog steeds, maar voor veel minder reizigers. Als er geen treinen rijden, zijn de werkomstandigheden veiliger voor de medewerkers.

Start voorbouw onderdoorgang Babberichseweg

In de week van 18 maart start Strukton met de inrichting van de bouwlocatie voor de tunnel voor voetgangers en fietsers. In de week van 25 maart start de bouw zelf. De voorbouw van de tunnel is medio juli gereed.

Meer informatie over het project

Direct omwonenden ontvangen nog nadere informatie van Strukton Rail over de diverse werkzaamheden.

Meer informatie over de “Spoorverbetering Zevenaar-Didam-Wehl” vindt u op: www.prorail.nl.