Werkzaamheden 20-22 januari project Zevenaar derde spoor

Publicatiedatum: 
12 januari 2018
Na twee weken kerstvakantie zijn de werkzaamheden voor het project Zevenaar derde spoor weer begonnen. De ondergrond voor het derde spoor is aangelegd en de nieuwe funderingspalen voor het geluidsscherm zijn geplaatst. In de komende periode wordt er onder andere gewerkt aan de verplaatsing van het geluidsscherm en de aanpassing van de tunnel Kwartiersedijk.

Ook is er gestart met de nieuwbouw van de voetbrug Kloosterpad en aanpassing van het viaduct Beekseweg. In de periode januari/februari wordt er daarnaast nog zand aangevoerd en overtollige grond afgevoerd.

Werkzaamheden weekend 20-22 januari

In het weekend van zaterdag 20 januari van 01.00 uur tot maandag 22 januari 05.00 uur is er een buitendienststelling van het spoor. Gedurende die periode rijden er dus geen treinen. De volgende werkzaamheden worden in dat weekend uitgevoerd:

  • Plaatsen draagconstructie bovenleiding
  • Verplaatsen van het geluidsscherm
  • Verwijderen van funderingspalen van het oude geluidsscherm
  • Grondverbetering bij de voetbrug Kloosterpad zuidzijde
  • Om- en verleggen van kabels en leidingen

Afsluitingen verkeer

De volgende afsluitingen zijn ingesteld:

  • Afsluiting tunnel Kwartiersedijk van 30 oktober 2017 t/m juli 2018. Omleiding fietsers via Eltenseweg, Beekseweg en Emmerichseweg.
  • Afsluiting voetbrug Kloosterpad van zaterdag 18 november 2017 t/m juni 2018. Voor de bouw van de nieuwe brug aan de zuidzijde van het spoor wordt het fietspad Maatjesweg, ten oosten van de kruising met het Kloosterpad, begin 2018 tijdelijk afgesloten voor fietsers. De omleiding voor fietsers is via Kloosterpad en Beeksweg.

Heeft u nog vragen?

Op de website www.prorail.nl/projecten/zevenaar is meer informatie te vinden over het project Zevenaar derde spoor. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Verder kunt u terecht bij ProRail of telefonisch via 0800 - 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast ook buiten kantoortijden.