Werk aan het Zevenaarse spoor

Publicatiedatum: 
16 maart 2017
Vanwege het groeiende (internationale) reizigers- en goederenvervoer werkt ProRail aan een betere aansluiting met Duitsland. Een veilige spooromgeving voor reizigers en wegverkeer is hierbij belangrijk. Van zaterdagnacht 18 maart tot en met maandagochtend 20 maart werkt ProRail aan het Zevenaarse spoor.

Wat wordt er aangepast?

Tussen de geluidsschermen nabij de Fergusonbrug wordt een calamiteitenperron met overpad aangelegd tussen de sporen. Daarnaast worden er in de nacht van zondag op maandag kleinschalige werkzaamheden uitgevoerd bij de overweg Kerkstraat. De overweg wordt niet afgesloten voor het verkeer.

Overzicht van de werkzaamheden

Waar? Wanneer? Wat?

Tussen de geluidsschermen nabij Fergusonbrug

Zaterdag 18 maart van 01.00 tot maandag 20 maart 05.00 uur (aaneengesloten) Aanleg calamiteitenperron inclusief overpad

Overweg Kerkstraat Zevenaar

Maandag 20 maart van 01.00 uur tot 05.00 uur (aaneengesloten) Onderhoud aan vrijliggende fiets en voetpaden

Hinder

Tijdens alle werkzaamheden zet de aannemer werkmaterieel in zoals (grote en kleine) kranen, shovels en aggregaten. Dit alles kan geluidhinder opleveren. Ook kan hinder ondervonden van de transporten en de extra werkverlichting. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Waarom werkt ProRail ’s nachts?

ProRail werkt vaak ’s nachts of in het weekend, omdat er dan minder of geen treinen rijden. Dat is veiliger voor hun spoorwerkers. Zij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving om eventuele hinder zoveel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk is.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden de treinen tussen Zevenaar en Winterswijk v.v. Er rijden dit weekend geen (internationale) treinen tussen Arnhem en Duitsland. Voor meer informatie en een reisadvies op maat raadpleeg www.9292.nl of telefonisch via: 0900 – 9292 (€ 0,70 per minuut).

Heeft u vragen?

Neem dan contact met op met ProRail. Zij zijn te bereiken via prorail.nl/contactformulier. Of bel 0800 776 72 45 (gratis). Dat kan dagelijks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast ook ’s nachts. Meer weten over de werkzaamheden tussen Zevenaar en de Duitse grens? Kijk dan op www.prorail.nl/zevenaar.