Important message

De balies van het gemeentehuis zijn tijdelijk in de avond gesloten. De balies sluiten op maandag t/m donderdag om 17.00 uur en op vrijdag om 12.30 uur.

Wegwijs in Zevenaar

Welkom bij Wegwijs in Zevenaar. U bent op weg naar een oplossing voor uw vraag. Bijvoorbeeld op gebied van zorg, sport of activiteiten. Wegwijs in Zevenaar helpt u hierbij. Download nu gratis de app in de Appstore of Google Playstore en ontdek de mogelijkheden en het gemak!

Naast de app kunt u ook terecht op www.wegwijsinzevenaar.nl. Met Wegwijs in Zevenaar vindt u altijd snel en makkelijk de weg naar de juiste oplossing voor u! 

Neem contact op via wegwijs@zevenaar.nl of via (0316) 595 111.

Tips en ideeën zijn welkom!

Op dit moment werken we hard om de website en app (verder) uit te breiden en te professionaliseren. Heeft u ideeën of suggesties?  Laat het ons weten via wegwijs@zevenaar.nl of bel ons via (0316) 595 111. We informeren u zodra de nieuwste versie van de website en app beschikbaar zijn.

Wegwijs in Zevenaar kaart

Noodopvang

Alle basisscholen en kinderopvanglocaties, inclusief de Buitenschoolse Opvang, zijn volledig geopend. Er is geen sprake meer van noodopvang.

Huisbezoeken in coronatijd

Op dit moment werken wij vanwege corona en de lockdown op een andere manier. De keukentafelgesprekken worden zoveel mogelijk telefonisch of via videogesprekken gevoerd. Er zijn een aantal uitzonderingen: 

  • Wanneer er sprake is van een onveilige situatie.
  • Complexe meldingen.
  • Of wanneer er telefonisch geen goede inschatting gemaakt kan worden.

In deze situaties wordt de gezondheid van zowel de inwoner als de medewerker meegenomen (denk hierbij aan de mogelijkheid van voldoende afstand en het gebruik van persoonlijke beschermingsmaatregelen). Uiteraard houden we bij het maken van een afspraak rekening ermee dat afspraken afgezegd worden zodra een inwoner of medewerker klachten heeft op het moment van de afspraak. Heeft u een hulpvraag? Neem dan telefonisch contact op met ons via (0316) 595 111 of via gebiedsteam@zevenaar.nl

Financiële steun woonlasten

De TONK (financiële steun woonlasten) wordt verlengd. Mensen kunnen nu een aanvraag doen tot 1 november 2021.

De periode waarover de TONK aangevraagd kan worden is met terugwerkende kracht van 1 januari tot en met 30 september 2021.

Caleidoz

Caleidoz is dé welzijnsorganisatie in Zevenaar. Ook in coronatijd doen zij hun best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een aangepaste vorm van dagbesteding, mantelzorgondersteuning of (online) activiteiten voor jongeren. Kijk voor meer informatie en aanbod op www.caleidoz.nl of neem telefonisch contact op via (0316) 243 204. Beperkingen dagbesteding. 

Dagbesteding en eenzaamheid

  • Dagbesteding is speciaal voor mensen die op zichzelf wonen en iets meer hulp nodig hebben overdag. Als u (of uw partner of familielid) behoefte hebt aan gezelligheid en dagactiviteiten dan zijn er veel mogelijkheden. Ook in coronatijd. Kijk voor het actuele aanbod op www.caleidoz.nl/dagbesteding
  • Hulp in Gelderland besteedt in coronatijd extra aandacht aan cliënten op gebied van eenzaamheid en mantelzorgers. Kijk voor meer informatie op www.hulpingelderland.nl
  • Zorgboerderij Nova uit Pannerden bezorgt attributen voor dagbesteding thuis, zoals knutselspullen. Kijk voor meer informatie op www.novazorgenwelzijn.nl

Jongeren

De jongerenwerkers van Caleidoz zijn ook in coronatijd actief! Zij werken deels vanuit de jeugdhonken 4ALL in Zevenaar en de Sfinx in Lobith en deels op het Liemers College. Op locatie Landeweer is elke schooldag tussen 10:30 en 13:30 uur ten minste één van de jongerenwerkers aanwezig. Daarnaast is ook elke donderdagmiddag een jongerenwerker aanwezig op locatie Heerenmäten. Benieuwd naar de activiteiten en meer informatie over de jongerencentra? Kijk dan op  https://www.caleidoz.nl/jeugd/zevenaar

Hulp (aanbieden) in coronatijd

We zien steeds meer vragen rond eenzaamheid, angst, geen kinderopvang of niet zelf boodschappen kunnen doen. Gelukkig wordt er overal hulp aangeboden. Wilt u graag hulp of hulp aanbieden? Kijk dan op www.wehelpen.nl/ of op de Facebookpagina Coronahulp Zevenaar, Duiven en Westervoort.

Sport en corona

Veel sportverenigingen hebben hun activiteiten gestaakt in verband met de coronamaatregelen. Met de verruiming van de maatregelen kon een deel van de activiteiten worden hervat. Benieuwd naar de regels die op dit moment gelden over sporten? Bekijk ze hier: www.zevenaar.nl/informatie-over-sporten.

Sportbedrijf ATARO organiseert juist in deze coronatijd veel sport- en beweegactiviteiten voor jongeren. Benieuwd wat er binnenkort allemaal te doen is? Kijk dan op www.atarosportservice.nl/activiteiten

Sportverenigingen

In de gemeente Zevenaar worden daarnaast een hoop initiatieven door sportverenigingen en sportaanbieders genomen om, binnen de geldende maatregelen, toch te bewegen. Een overzicht van de buitensportverenigingen met een eigen accommodatie vindt u in de digitale gemeentegids via:  www.zevenaar.nl/gemeentegids

Bibliotheek

  • Alle vestigingen van de Bibliotheek zijn weer open.

Muziek

Alle fysieke muzieklessen zijn hervat. Het Musiater is geopend. De kassa is alleen 45 minuten voor aanvang van een voorstelling geopend.

Onderwijs

  • Onderwijs in Zevenaar is weer opgestart. Zij doen hun best om het onderwijsprogramma zo goed mogelijk door te laten gaan. Dit doen ze op zo’n manier zodat het risico op besmetting minimaal is. Hetzelfde geldt voor de peuteropvang. 
  • U kunt online taalcursussen volgen via Liemers Kunstwerk!
  • Liemers Kunstwerk! organiseert online workshops Lab12. In deze workshops leren kinderen om te gaan met de huidige technologieën en stimuleren we de ontwikkeling van digitale vaardigheden. 

Mantelzorgers

Als mantelzorger wilt u natuurlijk weten waar u rekening mee moet houden in de zorg voor uw kwetsbare dierbare. Wat kan wel en wat kan niet in deze tijd? Mantelzorgelijk biedt een hulplijn voor mantelzorgers in de coronacrisis. Kijk op www.mantelzorgelijk.nl of neem telefonisch contact op via (088) 505 43 31.

Vervoer

Plusbus: De Plusbus biedt aangepast vervoer aan voor twee groepen inwoners van de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar: inwoners die 50 jaar en ouder zijn en moeite hebben met het gebruik maken van het openbaar vervoer. En inwoners die een functiebeperking hebben en/of rolstoelgebruiker zijn (vanaf 12 jaar). Kijk voor meer informatie op www.plusbusdeliemers.nl of neem telefonisch contact op via: 06 - 43 88 94 76. 

Dorpsraden

De Zevenaarse dorpen hebben allemaal een dorpsraad. Zij zetten zich in voor de leefbaarheid in hun dorp. Heb je Ideeën en suggesties om de leefbaarheid te vergroten en/of te verbeteren in deze lastige tijd? Geef deze dan door aan jouw dorpsraad! 

Dorpsraden gemeente Zevenaar
Dorpsraad E-mail
Dorpsraad Aerdt info@dorpsraad-aerdt.nl 
Dorpsraad Pannerden dorpsraad@pannerden.info
Herwen Actief info@herwenactief.nl
Stichting Actief Spijk gariessen@hetnet.nl
Bewonersplatform Lobith-Tolkamer bpltlobith@gmail.com
Dorpsraad Ooij voorzitter@dorpsraadooij.nl
Dorpsraad Babberich w.v.dinther@hotmail.com
Dorpsraad Angerlo info@dorpsraad-angerlo.nl
Dorpsplatform Giesbeek info@dorpsplatformgiesbeek.nl
Dorpsraad Lathum voorzitter@dorpsraadlathum.nl
Dorpsnetwerk Oud Zevenaar frans.heijneman@kpnmail.nl

MEE

MEE zet zich in voor mensen met een beperking en hun netwerk. Op alle levensgebieden en in alle levensfasen, zodat zij naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving. Ook in coronatijd staan zij voor u klaar. Denk bijvoorbeeld aan cliëntondersteuning. Wilt u meer informatie of in contact komen met MEE? Kijk dan op www.mee.nl of neem telefonisch contact op via (0900) 999 88 88. 

Noodkaart

Wilt u in geval van nood de belangrijkste telefoonnummers van (zorg)instanties bij de hand hebben? Download dan hier de hulpkaart.

pdf Hulpkaart (PDF, 214.79 KB)

Online gemeentegids

Bent u op zoek naar een bedrijf, vereniging of organisatie in Zevenaar? Bekijk dan de online gemeentegids via www.zevenaar.nl/gemeentegids. Hier vindt u alle contactgegevens, een routeplanner en andere bijzonderheden.

Wegwijs in Zevenaar is continue in beweging. Wij doen ons best om deze pagina wekelijks te updaten en mee te bewegen met de huidige coronamaatregelen. Hierbij kijken we met name naar wat wél kan. Bent u benieuwd naar het laatste aanbod? Check dan regelmatig deze pagina!