Important message

Vanwege de coronamaatregelen gaan de publieksbalies van het gemeentehuis op maandag & woensdag om 17.00 uur dicht (i.p.v. 19.30 uur). De ingang van de Turmac Cultuurfabriek (en het gemeentehuis) is vanwege werkzaamheden tijdelijk aan de straat Hydrofoor.

Week van de pleegzorg

28 oktober 2021
Van 3 t/m 10 november is de Week van de Pleegzorg. In deze actieweek wil Pleegzorg Nederland met alle lokale pleegzorgorganisaties en steun van gemeenten aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Dit jaar doen we dat in het kader van #groenlicht.

Help een kind zo thuis mogelijk op te groeien

In totaal zetten ruim 17.000 pleeggezinnen zich in voor de opvang van zo’n 23.000 pleegkinderen Toch wachten er nog veel kinderen op pleegzorg. Er zijn meer pleegouders nodig om te zorgen dat voor ieder kind dat pleegzorg nodig heeft, er een passende plek is. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. In deeltijd, kortdurend of voor langere tijd.

Zet jij het licht op groen voor pleegkinderen?

Ieder jaar zijn er 3500 nieuwe pleegouders nodig om alle kinderen die niet thuis kunnen wonen een stabiele omgeving te bieden. Er zijn verschillende manieren waarop jij je wereld kunt openen voor een kind. Zo kun je deeltijdpleegouder worden, kiezen voor tijdelijke opvang of acute opvang in noodsituaties. Een meer coachende rol vervullen voor een tiener is ook mogelijk. Verder hebben sommige kinderen er baat bij om in het weekend of in de vakanties naar een pleeggezin te gaan. Of juist tijdens de schoolweek een paar dagen, om even uit hun eigen wereld te stappen, naar een plek waar veiligheid, gezelligheid en structuur is. De meeste kinderen die hulp nodig hebben, wonen langdurig bij een ander gezin.

Wil je weten hoe jij een kind kunt helpen zo thuis mogelijk op te groeien? Kijk dan op  https://openjewereld.nu.