Vrijwilligersprijs 2023 gaat naar Henk Donkers

08 januari 2024
Algemeen nieuws

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zevenaar op maandag 8 januari 2024 reikte burgemeester Lucien van Riswijk de vrijwilligersprijs 2023 uit aan Henk Donkers uit Zevenaar.

Talentvolle voetballer

Voetbalvereniging DCS zit bij Henk Donkers (63 jaar) in het hart. Henk werd in 1987 lid van de club en hij ging voetballen in het G-team. Henk bleek een bijzonder talentvolle speler te zijn. Hij werd al snel geselecteerd voor het Nederlands Olympisch voetbalteam. Samen met het team nam hij in 1988 deel aan de Para-Olympische Spelen in Seoul. En niet zonder resultaat: Henk werd samen met zijn team Olympisch Kampioen. Daarna volgden er meerdere andere kampioenschappen en mooie prestaties.

Actieve vrijwilliger

Na zijn actieve en succesvolle voetbalcarrière is Henk decennialang onafgebroken vrijwilliger bij de vereniging. Teambegeleider, assistent-scheidsrechter, materialenman: ondanks zijn verstandelijke beperking heeft Henk altijd op uitstekende wijze de vereniging ondersteund. Hij wordt door clubgenoten op handen gedragen en is door zijn voortreffelijke inzet een onmisbare schakel voor de vereniging. Momenteel is Henk assistent-scheidsrechter en materiaalman van het hoogste jeugdteam: JO19-1. Elke dinsdagavond, donderdagavond en zaterdag is Henk bij de vereniging te vinden. 

Selectie en uitreiking

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de samenleving. Ieder jaar komt er een comité van inwoners bij elkaar om de vrijwilliger van het jaar te scouten en te selecteren. De vrijwilligersprijs wordt uitgereikt door burgemeester Lucien van Riswijk tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zevenaar. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 500,-. 

uitreiking vrijwilligersprijs 2023