Vraag nu het energiefonds Zevenaar aan!

15 februari 2024
Inwonersnieuws

De hoge energieprijzen zijn erg vervelend. Vooral als u moeite heeft met rondkomen. Wij willen voorkomen dat u in de problemen komt. Heeft u geen recht op de energietoeslag, omdat u bijvoorbeeld nét te veel verdient? Misschien komt u in aanmerking voor het energiefonds Zevenaar! U krijgt dan eenmalig een bedrag van €600, €800 of €1.000 om uw energierekening te betalen.

Vorig jaar stond het energiefonds Zevenaar (voorheen noodfonds) ook open voor aanvragen. Toen kwamen deze beperkt binnen. Alle huishoudens in de gemeente ontvangen daarom in fases een persoonlijke brief met duurzame gadget. Wethouder Stef Bijl: “Rondkomen is voor veel mensen erg lastig op dit moment, mede door de hoge energiekosten en de inflatie. Het energiefonds Zevenaar is één van de manieren om inwoners meer grip op hun geld te bieden. Met een grootste campagne en een nieuwe naam hoop ik dat we mensen die nét buiten de boot vielen voor de energietoeslag, alsnog kunnen bereiken en helpen met het betalen van hun energierekening.”

Voorwaarden voor uw aanvraag

Heeft u een inkomen tussen de 120 en 150% van de bijstandsnorm, energiekosten, geen recht op de energietoeslag 2023 en een vermogen minder €7.605 (alleenstaand) of €15.210 (met partner)? Dan komt in aanmerking voor energiefonds Zevenaar. Hoe hoog het bedrag is, hangt af van uw inkomen. U kunt tot 1 juli 2024 een aanvraag indienen de webpagina Energiefonds Zevenaar. Hier vindt u ook meer informatie over bijvoorbeeld de bedragen en hulp om meer grip op uw geld te krijgen.