Landschap met water en bomen

Volg jij kinderburgemeester Catoo op?

11 mei 2023
Inwonersnieuws

Zit jij nu in groep 7? En ben jij op zoek naar de coolste kinderbaan in de gemeente? Solliciteer dan nu op de functie van kinderburgemeester! Het is namelijk bijna tijd voor de huidige kinderburgemeester Catoo om het stokje over te dragen.

Wie zoeken we?

Voor de coolste baan in de gemeente zoeken wij iemand die in de gemeente Zevenaar woont, die nu in groep 7 zit en na de zomervakantie naar groep 8 gaat. Voor de periode dat je in groep 8 zit, ben je kinderburgemeester. Jij bent enthousiast, hebt goede ideeën, vindt het leuk om in de schijnwerpers te staan en helpt onze burgemeester Lucien van Riswijk graag een handje!

Wat doet een kinderburgemeester?

De kinderburgemeester is aanwezig bij officiële gelegenheden die een relatie hebben met kinderen. Denk aan de intocht van Sinterklaas, de opening van een school of speeltuin, maar ook dodenherdenking en bij diverse andere evenementen. Soms voert de kinderburgemeester ook ‘burgemeesterlijke’ taken uit, zoals een opening of een toespraakje. De kinderburgemeester vertegenwoordigt de gemeente Zevenaar en dan met name de kinderen die in onze gemeente wonen. Een kinderburgemeester kan zich ook inzetten voor een bepaald doel of project.

Solliciteren

De tijd om te solliciteren is verlengd. Lijkt het je leuk om de nieuwe kinderburgemeester aan de slag te gaan? Schrijf dan voor 4 juni 2023 een sollicitatiebrief, maak een tekening, poster, vlog of wat anders. Dat mag je helemaal zelf weten. Wij horen graag waarom jij kinderburgemeester wil worden. Stuur je sollicitatie naar kinderburgemeester@zevenaar.nl. Je krijgt een bevestiging waarin staat dat we je reactie hebben ontvangen.

De selectie

Tot en met 4 juni 2023 kan je solliciteren. Daarna kijkt een selectiecommissie wie het beste passen bij deze leuke functie. We nodigen vervolgens een aantal kinderen uit voor een gesprek of een presentatie. Ben jij het geworden? Dan hoor je dat voordat de zomervakantie begint. Je officiële benoeming volgt in september.

Volg jij Catoo op als nieuwe kinderburgemeester?

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.