Important message

De balies van het gemeentehuis zijn tijdelijk in de avond gesloten. De balies sluiten op maandag t/m donderdag om 17.00 uur en op vrijdag om 12.30 uur.

Vervoersorganisatie Avan kampt met personeelstekort

24 november 2021
Speciaal vervoerder Avan kampt met personeelstekorten. Daarom doet de organisatie een oproep aan haar klanten: boek geen ritten voor 10.00 uur ‘s ochtends.

Avan (Aanvullend Vervoer Arnhem Nijmegen) is een speciale taxiservice voor mensen uit de regio Arnhem, Nijmegen en de Liemers die door omstandigheden niet met het reguliere openbaar vervoer kunnen reizen. De service wordt onder meer gebruikt door ouderen, chronisch zieken en rolstoelgebruikers. Op het moment kampt Avan met een gebrek aan chauffeurs, waardoor de vervoerder moeite heeft om alle ritaanvragen uit te voeren.  Avan vraagt begrip voor eventuele vertragingen of langere reistijden. Om het vervoer toch zo goed mogelijk te laten verlopen, vraagt Avan het volgende:

  • Maak doordeweeks pas na 10.00 uur ’s ochtends gebruik van Avan. Ritten in het kader van ziekenhuisafspraken, uitvaarten en bruiloften worden met voorrang uitgevoerd.
  • Boek ritten zo ver mogelijk van tevoren, liefst online. Zo kan er een goede planning gemaakt worden.
  • Annuleer geboekte rit(ten) ook zo snel mogelijk, als er toch geen gebruik gemaakt wordt van de geboekte rit(ten).

Mocht het niet mogelijk zijn een rit te boeken op het gewenste tijdstip, dan wordt in overleg met de reiziger naar een alternatief tijdstip gezocht.