build-reside iconVernieuwd Angerlo

Angerlo krijgt een grote opknapbeurt. Het dorp krijgt nieuwe bestrating, nieuwe beplanting en meer sfeer. Ook krijgt Angerlo een gescheiden riool. De werkzaamheden zijn in de afrondende fase.

Inrichting

Bij het opknappen van Angerlo kijken we naar verschillende zaken. We willen Angerlo groener maken en meer sfeer geven. Ook pakken we de verkeersveiligheid aan en vervangen we de straatverlichting. Waar mogelijk komt er extra parkeergelegenheid.

Tekst gaat door onder afbeelding.

Aanpassen aan het klimaat

Het klimaat verandert. Perioden van hevige droogte en zware regenval wisselen elkaar af. Door regenwater af te koppelen en tegels te verruilen voor groen, blijven onze kernen een fijne plek om in te wonen.

Afkoppelen van regenwater

Zware regenval kan zorgen voor wateroverlast en schade aan wegen, gebouwen en planten. We pakken dit aan door onder andere het regenwater af te koppelen en een gescheiden rioolstelsel aan te leggen. Hierdoor komt het schone regenwater niet meer bij het vuile afvalwater van bijvoorbeeld het toilet. Wilt bij uw woning het regenwater ook afkoppelen? Dat doen wij graag voor u. Meld u woning aan via het aanmeldformulier.

Tegelwippen

Tegels verruilen voor groen draagt bij aan een betere afwatering en biodiversiteit. Ook hebben planten en dieren in een groene tuin meer ruimte om te leven en te groeien. Daarnaast zorgt groen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen. Meer weten? Kijk dan op de pagina Tegelwippen.

Planning

Grote delen van Angerlo zijn al opgeknapt. Maar er wordt nog volop gewerkt in verschillende straten in Angerlo. Via onze nieuwsbrief en de bouwapp van de aannemer houden we u op de hoogte van de actuele planning. De bouwapp is gratis te downloaden in de App Store en Play Store, of via de website van aannemer Kessel. Kies het project Revitalisering Angerlo en klik op volgen, dan krijgt u een melding als de aannemer nieuws plaatst.

Spelen

Ook de speeltuin aan het Walbekerveld krijgt een opknapbeurt. We willen hier een inclusieve speeltuin maken. Een mooie, groene plek waar kinderen van alle leeftijden met en zonder beperking samen kunnen spelen. Met een aantal inwoners, de dorpsraad, de basisschool en de kinderopvang gaan we in juli 2023 aan de slag om te kijken welke wensen er zijn voor deze speeltuin.

Contact

Voor meer informatie, vragen, klachten en/of opmerkingen kunt u terecht bij omgevingsmanager Natasha Schüller via (0316) 595 111.