Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Veranderingen afvalinzameling

8 januari 2020
Vanaf 1 januari 2020 is het een en ander veranderd in de afvalinzameling. Hieronder de wijzigingen nog even op een rij.

Restafval

U kunt de container voor restafval eens per vier weken aan de weg zetten.

Plastic verpakkingen, metalen blikjes en drankpakken (PMD)

Uw PMD kunt u alleen nog in doorzichtige zakken aan de weg zetten. Het PMD wordt eens per twee weken opgehaald. De speciale zakken kunt u gratis ophalen bij diverse winkels en het gemeentehuis. Op de pagina afval-scheiden vindt u een overzicht van wat er in de zakken mag

Papier

Alle bewoners van laagbouwwoningen bieden het papier aan in een container. Op het Gelders Eiland hebben sommige inwoners hiervoor een nieuwe container gekregen, anderen gebruiken de oude PMD-container. 

Ophaaldagen en Afvalwijzer

Sommige ophaaldagen zijn gewijzigd. Op www.mijnafvalwijzer.nl kunt u uw postcode en huisnummer invoeren. U ziet meteen wanneer welk afval bij u wordt opgehaald. U kunt een herinnering instellen, dan krijgt u een mail als u het afval aan de weg kunt zetten. U kunt de Afvalwijzer ook als app gratis downloaden op uw telefoon of tablet. Ook dan kunt u een herinnering instellen, u krijgt dan een seintje als u het afval aan de weg kunt zetten.