Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Vaccinatielocatie Lentemorgen Zevenaar

Op dinsdag 6 april opent de GGD Gelderland-Midden een nieuwe vaccinatielocatie in sporthal Lentemorgen (Lentemorgen 3) in Zevenaar. Deze sporthal biedt vanwege de omvang en faciliteiten de mogelijkheid om bij grotere leveringen vaccins grote groepen mensen te vaccineren.

Vaccinatielocatie

Lentemorgen is de vierde vaccinatielocatie in onze regio, waarbij rekening is gehouden met spreiding over de regio. Tot mei worden daarom in totaal zes vaccinatielocaties geopend, verspreid over Gelderland-Midden.

Aantal bezoekers per dag

Vanaf de opening begint GGD Gelderland-Midden op deze nieuwe locatie met het vaccineren van ongeveer 130 personen per dag. Naarmate er meer vaccins beschikbaar zijn, worden er ook meer personen per dag gevaccineerd. De locatie aan de Lentemorgen in Zevenaar is op termijn geschikt voor circa 3.200 vaccinaties per dag. Er zijn dan 8 zogenaamde priklijnen ingericht.

Naast deze priklijnen is er ook een wachtruimte ingericht. Na het plaatsen van de prik is er een wachttijd van 15 minuten in verband met eventuele reacties.

Vragen over de vaccinatie of de uitnodiging?

Wilt u meer weten over het vaccineren tegen het coronavirus? Heeft u vragen over de vaccinatie of de uitnodiging hiervoor, kijk dan op de website van GGD Gelderland-Midden. U kunt ook bellen naar het gratis nummer 0800 8446 000.

Openingstijden

De vaccinatielocatie aan de Lentemorgen is zeven dagen per week open van 8.00 tot 20.00 uur. Naar verwachting blijft deze locatie tot het einde van september 2021 in gebruik.

Bereikbaarheid

De locatie is bereikbaar vanuit meerdere invalswegen. Via gele verkeersborden worden bezoekers naar de locatie en de parkeerplaats geleid.

Bezoekers kunnen parkeren op het parkeerterrein bij de sporthal. Deze parkeerplaats houden wij graag zo veel mogelijk beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Begeleiders die mensen naar de vaccinatielocatie brengen, vragen wij om na het afzetten van de personen hun auto te parkeren op de parkeerplaats aan de Oude Doesburgseweg. Ook mensen die komen voor de vaccinatie en voor wie het geen probleem is om een stukje te lopen vragen wij om aan de Oude Doesburgseweg te parkeren. Inwoners van de stad Zevenaar wordt geadviseerd om met de fiets naar de locatie te komen. Er is voldoende parkeergelegenheid voor fietsen bij de locatie. Bezoekers die met het openbaar vervoer komen, kunnen gebruikmaken van de bushalte (lijn 60) in de Lentemorgen.

De locatie is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators.

Uitnodiging per post

Als u gevaccineerd kunt worden, dan krijgt u een uitnodiging per post. U maakt dan zelf een afspraak via het landelijke telefoonnummer. Dit nummer staat in de brief. U kunt bij het maken van de afspraak aangeven op welke locatie in de buurt u gevaccineerd wilt worden.

Wanneer u gevaccineerd wordt, is afhankelijk van bijvoorbeeld uw leeftijd. Op de website van de Rijksoverheid kunt u zien wanneer u waarschijnlijk aan de beurt bent. Door het invullen van een paar vragen weet u vanaf wanneer u de uitnodiging voor de vaccinatie kunt verwachten.