Update: Start aanleg derde spoor

Publicatiedatum: 
30 augustus 2017
De werkzaamheden voor de aanleg van het derde spoor tussen Zevenaar en de Duitse grens zijn in volle gang. De werkterreinen zijn inmiddels ingericht en de grond is ontgraven. Woensdag 30 augustus wordt er gestart met de zandtransporten.

Zandtransporten

Vanaf woensdag 30 augustus tot woensdag 11 oktober (overdag en doordeweeks) wordt de zandlaag aangebracht. Hierop wordt later het derde spoor aangelegd. Tijdens deze zes weken is er transport met vrachtwagens om zand aan te voeren voor het derde spoor tussen de voetbrug Kloosterpad en de fiets- en voetgangerstunnel bij de Kwartiersedijk. Per dag zijn er circa 30 transporten.

Half oktober is het eerste deel van het zandtransport klaar. In het najaar komt er nogmaals een periode voor zandtransport. Dan wordt het zand voor de delen vanaf de voetbrug Kloosterpad richting Zevenaar en vanaf de fiets- en voetgangerstunnel Kwartiersedijk richting Duitsland aangevoerd. Hier volgt later meer informatie over.

Routes zandtransporten en bouwverkeer

De vrachtwagens met zand rijden via twee routes:

  • Vanaf de A12, via de noordzijde van de Beekseweg (N812) slaan ze ter hoogte van Beekseweg 24 linksaf het werkterrein 1 van Dura Vermeer op, en rijden vanaf daar naar het gedeelte tussen de Kwartiersedijk en de Beekseweg.
  • Vanaf de A12, via de noordzijde van de Beekseweg (N812) slaan ze rechtsaf bij de Sleeg. In de bocht bij het viaduct van de Beekseweg draaien de wagens het werkterrein 2 van Dura Vermeer op en rijden vanaf daar richting de voetbrug Kloosterpad.

Bovenstaande routes worden ook gebruikt voor het overige bouwverkeer tot het eind van de werkzaamheden in december 2018. Het bouwverkeer gebruikt daarnaast ook de Parallelweg van de Beekseweg en de Maatjesweg (voor de voetgangersbrug).

Meer informatie

Op 7 juni is er door aannemer Dura Vermeer en ProRail tijdens een informatiebijeenkomst uitleg gegeven over de werkzaamheden aan omwonenden en belangstellenden. Voor meer informatie over het gehele project kunt u de onderstaande bronnen raadplegen, contact opnemen met ProRail via www.prorail.nl/contact of telefonisch via 0800 – 776 72 45.

pdf Presentatie ProRail (PDF, 2.88 MB)

pdf Presentatie Dura Vermeer (PDF, 2.51 MB)

pdf Q&A Zevenaar derde spoor (PDF, 536.9 KB)

pdf Q&A zandtransporten (PDF, 366.19 KB)