Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Uitkomsten derde inwonerpeiling Zevenaar Verbindt bekend

18 september 2019
De derde inwonerspeiling die afgelopen juli is uitgezet, gaat over de winkeltijden in de gemeente. Alle inwoners van de gemeente Zevenaar en het inwonerpanel Zevenaar Verbindt kregen gelegenheid hun mening te geven over de huidige winkeltijden en hun wensen kenbaar te maken voor de toekomst. Mede op basis van de uitkomsten van het onderzoek wordt de toekomstige Winkeltijdenverordening bepaald.

De belangrijkste uitkomsten zijn:

  • Van de respondenten is 64% tevreden over de huidige winkeltijden;
  • Tijd is belangrijk: 38% winkelt niet op zondag omdat zij voldoende tijd hebben op andere dagen, 51% winkelt juist wel op zondag omdat zij geen tijd hebben op andere dagen;
  • Meer dan de helft van de respondenten vindt dat alle winkeliers zelf mogen bepalen of ze open zijn op zondag;
  • Op feestdagen worden met name de winkels voor dagelijkse boodschappen, doe-het-zelf, woninginrichting en tuincentra bezocht;
  • Vier van de tien respondenten vindt dat de winkels voor dagelijkse boodschappen en de Fashion Outlet Zevenaar elk dag ’s avonds geopend mogen zijn. Bijna 75% waardeert een wekelijkse koopavond bij de winkels voor huishoudelijke artikelen, mode en sport.

De Winkeltijdenverordening wordt op dit moment geschreven en wordt in de raadsvergadering van   27 november 2019 besproken door de gemeenteraad.

Visual onderzoek winkeltijden

Over het inwonerspanel

Zevenaar Verbindt is het inwonerspanel van onze gemeente via www.zevenaarverbindt.nl.  Hoe meer we als gemeente weten wat onze inwoners belangrijk vinden, hoe beter we daarop kunnen inspelen. We willen graag van zoveel mogelijk verschillende mensen uit verschillende kernen weten hoe ze over bepaalde onderwerpen denken. Via Zevenaar Verbindt kunnen inwoners gemakkelijk en snel hun mening geven over actuele onderwerpen. 

Lid worden van het inwonerspanel

Wilt u vaker meedoen aan onderzoeken van de gemeente? U kunt zich opgeven om mee te doen aan het digitale inwonerspanel via: www.zevenaarverbindt.nl/aanmelden.