surcharges iconTegemoetkoming energiekosten

De prijsstijgingen en met name de hoge kosten voor energie kunnen een grote impact hebben op kleine ondernemers. Dit brengt zorgen met zich mee. We stellen daarom vanaf 18 januari 2023 een subsidieregeling open om kleine ondernemers financieel tegemoet te komen in de gestegen energiekosten. Een motie over dit zogenoemde Noodfonds werd in november 2022 unaniem gesteund door alle partijen in de gemeenteraad.

Regeling

Bent u ondernemer en voldoet u aan de voorwaarden? Dan kan u een eenmalige subsidie krijgen van minimaal € 1.000 tot maximaal € 20.000 per pand, afhankelijk van het gebruik.

In de regeling maken we onderscheid in kleinverbruikers en grootverbruikers (<15.000 m3 gas en <50.000 kWh stroom). Kleinverbruikers kunnen subsidie ontvangen tussen de € 1.000,- en € 7.000,-. Voor grootverbruikers is dit maximaal € 20.000,-. Hierbij wordt in de berekening van het subsidiebedrag uitgegaan van het verschil tussen de maand met de laagste energiekosten en de maand met de hoogste energiekosten. Dit wordt doorberekend voor een periode van zes maanden. Van dit bedrag wordt 50% gesubsidieerd. We verstrekken een subsidie  niet  als het totale subsidiebedrag lager is dan € 1.000,-.

Aanvragen tegemoetkoming

Werken in uw onderneming minimaal twee personen en maximaal twintig personen (inclusief uzelf en eventuele andere eigenaren), in één of meerdere panden in gemeente Zevenaar? Dan kunt u een aanvraag indienen via de paarse 'Aanvraag'-knop. Tijdens het invullen van het aanvraagformulier ziet u welke stukken u moet meesturen bij de aanvraag en aan welke verplichtingen en eisen u moet voldoen. Aanvragen kan tot en met 30 april 2023. De beslissing of u de tegemoetkoming ontvangt, krijgt u uiterlijk binnen acht weken na binnenkomst van de aanvraag.

Vragen

Heeft u vragen over deze regeling? Neem dan contact op met Peter Hiemstra (accountmanager bedrijven) via (0316) 595 111.