Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Spoorverbetering Zevenaar - Didam

De provincie Gelderland gaat het spoor op het traject Zevenaar-Didam aanpassen, zodat reizigers sneller en gemakkelijker met de trein kunnen reizen.

De spoorverbetering houdt in dat er een extra spoor wordt aangelegd tussen Zevenaar en Didam: van één naar twee sporen. Daarnaast zorgen aanpassingen aan het spoor ervoor dat treinen tussen Zevenaar en Wehl met een hogere snelheid kunnen rijden. Dit betekent een grote verbetering voor 18.000 dagelijkse reizigers op het traject Arnhem-Doetinchem-Winterswijk. Reizigers krijgen hierdoor een betere aansluiting in Arnhem met andere trajecten.

Extra maatregelen

De spoorwegovergang aan de Babberichseweg in Zevenaar wordt gesloten vanuit veiligheidsoverwegingen. Met de realisatie van een fiets- en voetgangerstunnel wordt de straat autoluw en voor een deel ingericht als een zogenoemde fietsstraat. Gemotoriseerd verkeer kan via de bestaande wegen van en naar Zevenaar-Oost rijden.

Spoorverbetering beeld

Benieuwd naar de spoorverbetering in beeld? Bekijk het filmpje hier!

Procedure en planning

Naar verwachting starten de werkzaamheden voor de spoorverbetering in 2018 en is de spoorverbetering in 2019 een feit. Aansluitend wordt de Babberichseweg aangepast.