Landschap met water en bomen

Spoedsluiting chalet op camping Rhederlaagse Meren in Lathum

21 juni 2023
Algemeen nieuws

Burgemeester Lucien van Riswijk heeft vandaag een chalet op camping de Rhederlaagse Meren in Lathum met spoed laten sluiten. Tijdens een controle van de politie is een grote hoeveelheid harddrugs en contant geld gevonden. Naast deze vondst zijn er ook een vuurwapen en vermoedelijk chemicaliën in het chalet aangetroffen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Gevaarlijke situatie

Burgemeester Lucien van Riswijk: ‘Samen met o.a. politie, Openbaar Ministerie (OM) en inwoners zetten we ons in voor een gemeente waar het veilig is om te wonen en te werken. Drugscriminaliteit past hier absoluut niet bij. Het chalet ligt op een recreatiepark waar in de zomerperiode ook gezinnen komen. Vanwege de gevaren voor de omgeving, heb ik besloten tot een spoedsluiting van het pand. In eerste instantie voor de periode van twee weken, maar de aankomende dagen zal blijken of deze termijn verlengd gaat worden’.

Samen tegen georganiseerde criminaliteit

Georganiseerde criminaliteit lijkt ver van ons bed, maar is dichterbij dan vaak gedacht. Criminelen maken voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. Hierdoor vervagen normen en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Dit effect heet ook wel ondermijning. Ondermijning is een maatschappelijk probleem. Het vraagt om een gezamenlijke aanpak van de overheid en de samenleving om de onaantastbaarheid van criminelen te doorbreken. Hierdoor kan de overheid bijvoorbeeld strafrechtelijk vervolgen, illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en openstaande belastingen innen.

Meld Misdaad Anoniem

Informatie doorgeven aan de politie kan via 0900-8844. Of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Heeft uw melding spoed of is er sprake van heterdaad? Bel dan de politie via 112.

Update 6 juli 2023

Burgemeester Lucien van Riswijk heeft besloten om het chalet en bijbehorende schuur voor de duur van zes maanden te sluiten, gerekend vanaf 21 juni 2023.  Het chalet en de schuur zullen gedurende de periode van 21 juni 2023 tot 21 december 2023 gesloten moeten blijven.

Spoedsluiting chalet op camping Rhederlaagse Meren