Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Seismisch onderzoek in de gemeente in week 43 en 44

22 oktober 2019
Deze (week 43) en mogelijk komende week (week 44) vindt in een klein gebied ten noorden van onze gemeente (voornamelijk buitengebied lijn Lathum/Giesbeek) onderzoek in de ondergrond plaats naar de mogelijkheden voor aardwarmte. Bewoners en bedrijven in de directe omgeving zijn door het bureau dat hierbij is betrokken, geïnformeerd.

Dit seismisch onderzoek gebeurt door gaten in de grond te maken en geluidsgolven aan te brengen zodat de dikte en ligging van de onderliggende aardlagen in kaart kunnen worden gebracht. Het onderzoek is onderdeel van de landelijke Seismische Campagne Aardwarmte Nederland (SCAN) en wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het onderzoek wordt uitgevoerd door TNO en Energie Beheer Nederland.

Over aardwarmte

SCAN brengt de geschiktheid van de ondergrond in kaart om zo nauwkeuriger te kunnen inschatten waar de ondergrond in Nederland geschikt is voor aardwarmtewinning. Als onderdeel van de energietransitie ziet de Rijksoverheid kansen om met aardwarmte een deel van onze warmtevraag in huizen, kantoren en voor bepaalde industrie te verduurzamen. Aardwarmte is warm water dat van nature diep in de bodem aanwezig is. In grote delen van Nederland is echter weinig informatie bekend over de ondergrond. De Rijksoverheid wil daarover meer informatie verzamelen.

Meer informatie is te vinden op www.scanaardwarmte.nl. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met EBN via info@scanaardwarmte.nl of 030 233 90 00.