Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Schuldhulpverlening

Heeft u schulden? Komt u er alleen niet helemaal meer uit óf wilt u de situatie liever samen met iemand anders bespreken en oplossen? Dan kunt u misschien hulp van de gemeente bij krijgen. Dit heet schuldhulpverlening. U bent tenslotte niet alleen, wij helpen graag.

Goed om te weten

Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt ook zeker voor schulden. Wat klein begint, kan snel groter worden. Kleine rekeningen die blijven liggen groeien mensen binnen korte tijd boven het hoofd. Er zijn verschillende redenen waardoor betalingsachterstanden kunnen ontstaan. Wellicht bent u uw baan kwijtgeraakt en kunt u de reparatie van uw auto niet betalen.

Om zulke situaties niet verder op te laten lopen, is het van groot belang om op tijd gratis hulp hierbij te krijgen. Zo voorkomen we samen ook problemen op gebied van werk, gezondheid en sociaal terrein. Dat is voor niemand fijn.

Tijdige hulp op maat, hoe werkt dat?

Om te voorkomen dat u in de schulden komt of uw schulden verder  toenemen, bieden wij vroegtijdige hulp. We brengen uw financiële situatie in kaart en bieden u handvatten zodat u grip krijgt op uw in- en uitgaven. Wilt u graag samen kijken naar een oplossing? Dan kunt u in contact komen met onze consulent  schuldhulpverlening en kijken we samen wat voor u de beste oplossing is.

Aanmelden

Ondernemers

Ondernemer en u woont in Zevenaar

  • Vraag de Kamer van Koophandel om een adviesgesprek.
  • Neem contact op met uw schuldeisers en bespreek uw situatie.
  • Sluit een lening af. Dan heeft u nog maar één schuldeiser: de bank. Doe dit alleen als u zeker weet dat u de lening ook echt kunt afbetalen.
  • Bent u zelfstandig ondernemer? Dan kunt u soms uitstel van betaling aanvragen. Dit heet surseance van betaling. De Kamer van Koophandel weet hoe u surseance kunt aanvragen.

Lost dit uw problemen onvoldoende op? Dan kan de gemeente u wellicht helpen. Vul het aanmeldformulier in en stuur het op. U kunt onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz).

Bijstand voor zelfstandigen

Heeft u een bedrijf? En heeft u tijdelijk extra geld nodig om bijvoorbeeld uw bedrijf te redden of uw gezin te onderhouden? U kunt een beroep doen op de bijstand voor zelfstandigen. Dit heet een Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Er zijn twee verschillende uitkeringen:

  • Een rentedragende lening (bedrijfskapitaal).
  • En uitkering op bijstandsniveau voor maximaal 12 maanden. De gemeente kan dit met maximaal 24 maanden verlengen. U betaalt meestal geen rente.