Landschap met water en bomen

Rotonde kruising Arnhemseweg/Noordeinde langere tijd afgesloten voor onderhoud

21 juli 2023
Algemeen nieuws

De rotonde op de kruising Arnhemseweg/Noordeinde is aan groot onderhoud toe. Op dinsdag 22 augustus 6.00 uur starten wij met de uitvoering van dit onderhoud. Ook maken we de Arnhemseweg veiliger. Op vrijdag 20 oktober zijn de werkzaamheden klaar. Aan het einde van de middag is de rotonde weer vrij voor al het verkeer.

Wat betekent dit voor u?  

De rotonde is deze hele periode afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Omwonenden, inwoners en bezoekers moeten een tijd lang omrijden. Vanaf alle toegangswegen richting de rotonde geven wij een omleidingsroute aan. Lopend en met de fiets kunt u wel langs de rotonde.

De hulpdiensten (politie, ambulance, brandweer) zijn op de hoogte van de werkzaamheden en de route die zij kunnen rijden in noodgevallen.

Wat gaan wij doen en waarom?

De staat van het asfalt van de rotonde is slecht. Daarom brengen wij een hele nieuwe rijbaan aan. Het fietspad rondom de rotonde maken we breder zodat fietsers gemakkelijker over de rotonde kunnen. De rotonde is vlak bij een school. Voor de veiligheid zetten we de hele rotonde in hekken, zodat niemand in het werkvak kan komen.

Op de Arnhemseweg tussen de twee rotondes richting het centrum maken we een middengeleider in de weg zodat er niet meer gekeerd kan worden op de rijbaan. Op de parallelweg (bij huisnummers 38-82) passen we de situatie ook aan. Vanaf deze parallelweg kan men dan alleen nog richting de rotonde rijden. Oversteken naar de tegenoverliggende rijbaan is niet meer mogelijk, ook niet voor fietsers en voetgangers. Dit doen we om de weg veiliger te maken.

Duur werkzaamheden

We storten eerst beton. Dit beton moet 30 dagen uitharden voordat er weer overheen gereden kan worden. Daarna brengen we een nieuwe asfaltlaag aan . Zo gaat de rijbaan langer mee en heeft minder onderhoud nodig. Het afsluiten van de rotonde is nodig om het onderhoud goed en veilig te kunnen uitvoeren. Als het werk is afgerond, is de weg veiliger en kan deze weer jaren mee.