Landschap met water en bomen

Rotonde Arnhemseweg/Noordeinde 13 oktober open

12 oktober 2023
Algemeen nieuws

Vanochtend heeft wethouder Toon Albers met aannemer Schagen Infra gesproken over de laatste werkzaamheden aan de rotonde: de puntjes op de i. De rotonde is vrijdag 13 oktober rond 17.00 uur weer open. Dit is een week eerder dan gepland.

Wat hebben we gedaan?

De rijbaan op de rotonde is opnieuw aangelegd. We hebben eerst beton gestort. Het beton moest 30 dagen uitharden voordat we een nieuwe asfaltlaag konden aanbrengen. Hierdoor gaat de rijbaan langer mee en heeft het minder onderhoud nodig.

Naast het aanpakken van de rijbaan, hebben wij het fietspad rondom de rotonde verbreed. Hierdoor kunnen fietsers makkelijker en veiliger over de rotonde. Verder hebben we de inrichting van de Arnhemseweg aangepast. Tussen de twee rotondes richting het centrum is een middengeleider aangebracht, zodat er niet meer gekeerd kan worden op de rijbaan. Ook is het is niet meer mogelijk om de rijbaan over te steken. Het verkeer moet eerst richting de rotonde rijden.

Nu de werkzaamheden bijna klaar zijn, kunnen  de rotonde en de Arnhemseweg weer jaren veilig mee. Bedankt voor het begrip de afgelopen weken!

Rotonde Arnhemseweg