Ria Bloemberg-Lubbers

Ria Bloemberg-Lubbers

Ik ben Ria Bloemberg-Lubbers en al meer dan 45 jaar getrouwd en in het gelukkige bezit van kinderen en kleinkinderen. Tot januari 2010 was ik actief als zelfstandig ondernemer. Daarnaast ben ik sinds 1994 lid van de Gemeenteraad voor het CDA, ben ik als vrijwilliger manager relatiebeheer voor een grote patiëntenvereniging en werk ik als vrijwilligers voor KiKa.
Toen ik in oktober 2002 door de toenmalige gemeente Angerlo gevraagd werd om trouwambtenaar te worden, vond ik dat een prachtige nieuwe uitdaging. Ondertussen ben ik dus al weer 10 jaar Babs (Buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand).
Het huwelijk vind ik de mooiste en beste samenlevingsvorm. Door een huwelijk aan te gaan, geven mensen te kennen van elkaar te houden, voor elkaar te willen zorgen en verantwoordelijkheid voor elkaar te willen nemen. Ik vind het dan ook een eer om als trouwambtenaar een huwelijk te mogen voltrekken en als toeschouwer getuige te mogen zijn van de liefde.
Mijn visie is dat alles draait om het Bruidspaar en dat zij mogen bepalen hoe hun huwelijksceremonie er uit moet zien. Natuurlijk zijn we wel aan een paar wettelijke regels gebonden, maar dat vindt iedereen vanzelfsprekend. Het gaat tenslotte wel ergens over. Ik hecht er aan om voor de huwelijksdatum met het aanstaande bruidspaar in hun eigen huis kennis te maken en hun wensen te bespreken. Een goede voorbereiding en een gezellig gesprek stelt mij in staat om de huwelijksvoltrekking een zeer persoonlijk tintje te geven.