Landschap met water en bomen

Remco (12) en Filou (13) ontvangen jeugdlintje

26 april 2023
Inwonersnieuws

Het regent vandaag lintjes in de gemeente. Er worden niet alleen Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt, maar ook jeugdlintjes. Dat is een jaarlijkse onderscheiding die wordt uitgereikt om kinderen in de gemeente Zevenaar die zich belangeloos hebben ingezet voor de samenleving te bedanken voor hun inzet.

  1. Remco Lukens (12 jaar)

Remco uit Giesbeek wilde toen hij 10 jaar oud was al heel graag trainer worden bij de Giesbeekse voetbalclub GSV’38. Hij hoorde dat hij hiervoor te jong was. Maar Remco’s droom bleef leven en dit liet hij ook meermaals merken. Toen Remco 11 jaar was, mocht hij starten als trainer van de jongste kinderen. Remco is de jongste trainer in de geschiedenis van de club. Oefeningen bedenken, kinderen enthousiasmeren, tips en aanwijzingen geven: inmiddels is Remco een ervaren trainer. Ouders ‘klagen’ zelfs dat hun kinderen na afloop van de training niet meer naar huis willen. Remco zorgt ervoor dat veel jonge inwoners in de gemeente extra van het sporten genieten. Goed voor het humeur en voor de gezondheid!

  1. Filou van Dick (13 jaar)

Filou is niet alleen dit jaar goed bezig, maar ook vorig jaar. Toen zamelde ze voor Kika 300 euro in door eigen gebakken koekjes te verkopen. Dit jaar was het haar doel om 500 euro op te halen. En dat heeft ze ruimschoots gehaald. Filou kon maar liefst 700 euro doneren aan het goede doel. Naast haar actie voor het goede doel is Filou daarnaast actief in het verenigingsleven. Zo traint ze jonge turners bij de turnvereniging en helpt ze bij het organiseren van de voorjaarsmarkt. Ze geniet ervan als ze andere mensen kan helpen.

Jeugdlintje

Kent u ook een jonge inwoner die een jeugdlintje verdient? Nomineer dan hem of haar via de pagina Jeugdlintje.

Uitreiking jeugdlintje 2023

Van links naar rechts: burgemeester Lucien van Riswijk, Remco Lukens, Filou van Dick, kinderburgemeester Catoo Berns