Landschap met water en bomen

Prijsvraag over vrijheid: doet u mee?

04 september 2023
Inwonersnieuws

‘Wat betekent vrijheid voor jou?’ Dat is de titel van een prijsvraag die gemeenten in de Achterhoek, Liemers en de Duitse grensstreek met medewerking van de bibliotheken organiseren. Inwoners van jong tot oud kunnen meedoen: schrijf een verhaal of gedicht van maximaal 400 woorden over wat vrijheid voor u betekent. Een mooie foto of tekening met een korte tekst mag ook.

De meest bijzondere inzendingen krijgen een plaats in een speciale glossy. Daarnaast is er een (geld)prijs voor de inzending die het meest in het oog springt.

De Achterhoekse theatermaker Theo Soontiëns schrijft een speciaal verhaal over vrijheid. Hij maakt een ‘woordwolk van de vrijheid’, waaruit nieuwe activiteiten rond vrijheid kunnen voortkomen. Deze woordwolk bestaat uit de 100 meest voorkomende of juist unieke woorden uit de inzendingen voor de prijsvraag.

Geïnspireerd geraakt? Stuur uw inzending met naam en contactgegevens voor 31 oktober 2023 op naar samenvrijheidvieren@aalten.nl.

Het initiatief voor deze prijsvraag komt voort uit het Programma Vrijheid van de samenwerkende gemeenten in de Achterhoek, Liemers en Duitse grensstreek en met medewerking van de bibliotheken. Zie https://www.vrijheidgelderland.nl/ voor meer informatie.

Prijsvraag vrijheid