Landschap met water en bomen

Praat mee over het wonen, de zorg en het leven in de toekomst

19 oktober 2023
Inwonersnieuws

De toekomst is een zorg voor nu, zeker als het gaat om wonen en leven. Iedereen wil een plek om fijn om te groeien en oud(er) te worden. Een fijn huis om in te wonen. Dit willen wij graag goed regelen. Voor jongeren, gezinnen, ouderen en kwetsbaren: voor al onze inwoners. Wat vindt u echt belangrijk? Laat het ons weten!

Praat op maandag 23 oktober, dinsdag 31 oktober of dinsdag 7 november 2023 mee over de ingrediënten voor uw ideale toekomst in de gemeente Zevenaar!

Wij willen graag weten wat uw ideale beeld is van gelukkig wonen, werken en oud(er) worden in Zevenaar. Welke woonwensen heeft u? Of welke voorzieningen heeft u graag in de buurt voor u of uw kinderen? Wat heeft u nodig om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen? Kortom: de toekomst bepalen we samen! We gebruiken uw mening en wensen voor de nieuwe visies op het gebied van zorg en ondersteuning, wonen mét zorg en de leefomgeving. Woont u in (Oud) Zevenaar of Babberich? U bent van harte welkom op maandag 23 oktober van 19:00 - 21:30 uur in de Cultuurhal (Turmac Cultuurfabriek), Kerkstraat 27 in Zevenaar.

Praat mee over wonen, zorg en leven in Zevenaar Noord en Zuid

Ook in de andere delen van de gemeente Zevenaar gaan wij in gesprek met inwoners over de toekomst. Op dinsdag 31 oktober 2023 horen we graag de wensen en ideeën van inwoners uit  Lobith, Spijk, Tolkamer, Pannerden, Aerdt en Herwen van 19:00 – 21:30 uur in het Gildehuis in Lobith. Woont u in Lathum, Giesbeek of Angerlo? Dan bent u  op dinsdag 7 november 2023 van 19:00 – 21:30 uur van harte welkom in Kulturhus de Brede Blik in Giesbeek. 

Meld u vooraf aan

Deelt u graag uw wensen en ideeën met ons? Meld u dan aan via www.zevenaar.nl/zorgvoornu. Kunt u niet aanwezig zijn bij een van de bijeenkomsten? Vul dan de online vragenlijst in via Zevenaar Verbindt. U kunt vanaf donderdag 2 november een papieren vragenlijst afhalen in 't Gildehuis in Lobith, het Kulturhus in Giesbeek en bij onze servicebalie in de Turmac Cultuurfabriek.

Het vervolg

De input van de inwonersavonden en online vragenlijst gebruiken we om samen onze kijk op de toekomst van Zevenaar te schrijven. We streven ernaar om de visies in het eerste kwartaal van 2024 klaar te hebben. We leggen deze visies dan voor aan de gemeenteraad. Zij kunnen er dan een besluit over nemen.