Landschap met water en bomen

Pastorie Pannerden nieuwe opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen

04 juli 2022
Inwonersnieuws

Na de eerste structurele opvanglocatie aan de Ganzepoelweg 12 in Angerlo opent nu ook een tweede locatie in Zevenaar. Namelijk in de pastorie aan het Dorpsplein in Pannerden. Vanaf medio juli 2022 trekken de vluchtelingen in hun nieuwe onderkomen.

Opvanglocatie Pannerden

De vluchtelingen worden opgevangen in de pastorie. De locatie is aangepast voor gebruik en biedt een fijne plek midden in het centrum, omringd door vele voorzieningen. Zo krijgen de vluchtelingen een zachte landing. Op deze locatie worden 15 vluchtelingen opgevangen. Het is een structurele opvanglocatie. Dit betekent dat deze locatie voor langere tijd mensen huisvesting biedt.

Gemeentelijke taak

Alle gemeenten in Nederland hebben de taak gekregen om vluchtelingen om te vangen. Wij als gemeente Zevenaar gaan in totaal onderdak bieden aan 100 á 125 vluchtelingen, verspreid over meerdere locaties. Op dit moment zijn er dus binnenkort twee langdurige opvanglocaties. We onderzoeken nog de mogelijkheden voor andere locaties.

Inwonersinitiatieven

Veel inwoners willen iets betekenen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Zowel voor de noodopvanglocaties als particuliere opvang. Dit is hartverwarmend. Wij hebben een speciale pagina ingericht met actuele informatie over deze crisissituatie en hoe inwoners kunnen helpen.