Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Overige belastingsoorten

In de gemeente Zevenaar worden ook Precario-, toeristen- en reclamebelasting opgelegd.

Toeristenbelasting

U betaalt toeristenbelasting als u tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt aan personen die niet in de gemeente Zevenaar staan ingeschreven.

Kosten

Per persoon per overnachting bedraagt het tarief € 1,05.

Precariobelasting

Plaatst u als ondernemer of organisator van een evenement een tent, terras, steiger, container, kraam, vlaggen, versieringen of reclamebord op gemeentegrond? Dan betaalt u daarover precariobelasting. Deze jaarlijkse belasting geldt voor voorwerpen die onder, op of boven openbare gemeentegrond zijn geplaatst.

Kosten

Neem contact met ons op om te informeren of u precariobelasting moet betalen. Hiermee voorkomt u dat u alsnog een aanslag ontvangt.

Reclamebelasting

Reclamebelasting is een belasting die wordt geheven op openbare aankondigingen die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn. Bedrijven of ondernemers die gevestigd zijn binnen het belastinggebied met openbare aankondigingen die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn, betalen hiervoor reclamebelasting. Het belastinggebied kunt u terugvinden in de verordening van uw gemeente.

Kosten

Het tarief bedraagt een vast bedrag per pand van € 668,00.