Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek wil iedereen in Nederland enthousiasmeren om tuinen te vergroenen.

Samen voor meer groen in de buurt!

We zijn eraan gewend geraakt om onze leefomgeving naar ons gemak in te richten. Maar wist u dat hierdoor negatieve gevolgen ontstaan? Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte, vermindering van het leefgebied voor allerlei nuttige dieren en het zorgt voor opwarming van de uw eigen omgeving. Samen stappen zetten om te vergroenen heeft dan ook heel veel voordelen.

Natuur en mens verdienen beter. Doet u mee?

Kijk in uw eigen tuin eens goed rond. Zijn al die tegels wel echt nodig? Hoe kunt u uw tuin heel eenvoudig en onderhoudsvriendelijk groen maken? Belangrijk is om te kijken wat het beste bij u past. Hoeveel tijd heeft u, heeft u groene vingers en waar wilt u de tuin voor gebruiken?

Tips om zelf aan de slag te gaan:

  • Vang regenwater op.
  • Haal zoveel mogelijk tegels uit uw tuin.
  • Ga moestuinieren.
  • Kies makkelijke planten.
  • Trek dieren naar je tuin.
  • Maak uw dak groen.

Meer informatie vindt u op Operatie Steenbreek

Mooie groene voorbeelden

Op vrijdag 22 februari 2019 werd de Steenstraat in Spijk onder handen genomen, vanaf dat moment is de gemeente Zevenaar aangesloten bij Operatie Steenbreek. Samen met bewoners, Operatie Steenbreek, Klaverblad Verzekeringen en Stichting Actief Spijk zijn vijf voortuinen groener gemaakt. In november 2019 won Stichting Spijk met dit initiatief de Steenbreektrofee.

Volg dit voorbeeld en kom ook in actie!