Onderzoek deelname campagne Fairtrade gemeente Zevenaar

29 november 2019
Gemeente Zevenaar onderzoekt in samenwerking met lokale werkgroep ‘Fairtrade Gemeente’ en Hogeschool Van Hall Larenstein de mogelijkheden voor deelname aan de (internationale) campagne Fairtrade gemeente. In december 2019 en januari 2020 voert een groep van circa 20 studenten van de opleiding International Development Management een behoeftepeiling uit.

Deze behoeftepeiling vindt plaats onder inwoners (december 2019) en ondernemers (januari 2020) in gemeente Zevenaar. Zij komen langs met een korte enquête.

Over de campagne Fairtrade gemeente     

Fairtrade gemeente is een titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samenwerken aan een meer eerlijke handel. De campagne streeft naar het vergroten van de vraag naar en het aanbod van Fairtrade producten. Om te zorgen voor meer werkgelegenheid en betere leef- en werkomstandigheden van boeren en producenten in ontwikkelingslanden moeten namelijk meer Fairtrade producten worden verkocht. In Nederland zijn 143 actieve gemeenten op gebied van Fairtrade, 83 gemeenten voeren de titel Fairtrade gemeente en 6084 organisaties doen mee aan deze campagne.