taxes iconNoodfonds

Kunt u uw gestegen energierekening (bijna) niet meer betalen? Dan komt u misschien in aanmerking voor het noodfonds. Wij willen voorkomen dat u door de energiecrisis in een noodsituatie belandt.

Voor wie?

Het noodfonds bestaat uit drie delen: 1 voor Zevenaarse huishoudens met een hoge energierekening, 1 voor verenigingen, clubs en maatschappelijke organisaties en 1 voor huishoudens met (dreigende) betalingsproblemen als gevolg van een hoge energierekening en een laag inkomen in 2022.

Noodfonds voor Zevenaarse huishoudens

U kunt gebruikmaken van het noodfonds als u stijgende energiekosten heeft, en:

  • U heeft een inkomen tussen de 120% en 130% van de bijstandsnorm. U krijgt eenmalig €1.000 voor uw energierekening.
  • U heeft een inkomen tussen de 130% en 140% van de bijstandsnorm. U krijgt eenmalig €800 voor uw energierekening.
  • U heeft een inkomen tussen de 140% en 150% van de bijstandsnorm. U krijgt eenmalig €600 voor uw energierekening.

Noodfonds huishoudens met (dreigende) betalingsproblemen

Heeft u (dreigende) betalingsproblemen als gevolg van een hoge energierekening in 2022? Dan kunt u gebruikmaken van dit noodfonds. Hierbij geldt:

  1. U heeft een inkomen tot 160% van de bijstandsnorm
  2. Er is sprake van een betalingsprobleem als uw vermogen lager is dan € 1.500 voor alleenstaande (ouder) en € 3.000 voor gehuwden
  3. Heeft u al de energietoeslag ontvangen? Of een vergoeding uit Noodfonds 1 (voor Zevenaarse huishoudens)? Dit maakt niet uit. U kunt alsnog een aanvraag doen voor dit noodfonds.

Noodfonds voor verenigingen en clubs

Heeft u een eigen vereniging of club en kunt u de energielasten niet meer aan? Dan bieden wij ook hulp. Op dit moment geven wij dit verder vorm. Binnenkort volgt er meer informatie hierover op deze pagina.

Energietoeslag

Verdient u minder dan 120% van de bijstandsnorm? Dat kunt u een eenmalige energietoeslag van €1.300 aanvragen. Met dit extra geld kunt u (een deel van) de energiekosten betalen. 

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het noodfonds? Neem dan contact op met ons via (0316) 595 111.