Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Nieuwe kinderburgemeester gezocht!

10 mei 2021
Attentie attentie! Zit jij nu in groep 7? En ben jij opzoek naar de coolste kinderbaan van Zevenaar? Solliciteer dan nu op de functie van kinderburgemeester! Burgemeester Lucien en onze huidige kinderburgemeester Jasmijn zijn namelijk hard op zoek naar jou!
Uitnodiging kinderburgemeester 2021

Hoe gaaf zou het zijn om eens in de schoenen te staan van de burgemeester van Zevenaar! Die kans heb jij nu. Dus ben jij of ken jij iemand die hiervoor geschikt is? Laat het ons dan weten! Bekijk snel het filmpje.

Wie zoeken we

Voor de coolste baan van Zevenaar zoeken wij iemand die in de gemeente Zevenaar woont, die nu in groep 7 zit en na de zomervakantie naar groep 8 gaat. Voor de periode dat je in groep 8 zit, ben je kinderburgemeester. Jij bent enthousiast, hebt goede, leuke ideeën, vindt het leuk om in de schijnwerpers te staan en helpt onze burgemeester Lucien van Riswijk graag een handje!

Wat doet de kinderburgemeester?

Jij als kind hebt natuurlijk een hele andere kijk op dingen die in onze gemeente gebeuren. En dat vinden wij interessant! Door jou en jouw toffe functie als kinderburgemeester willen we meer kinderen betrekken bij de gemeente en wat wij doen. 

Je gaat samen met onze burgemeester op pad tijdens officiële momenten, zoals met prijsuitreikingen of evenementen die een relatie hebben met kinderen. Denk daarbij aan de ontvangst van Sinterklaas (november), Het Nationale Voorleesontbijt (januari), de Koningsspelen (april) en de 4 mei-viering. Dit is ongeveer één keer per maand het geval zal zijn. Uiteraard overleggen we dit eerst goed met jou en je ouders/verzorgers. Daarnaast mag jij (gevraagd en ongevraagd) advies geven aan de gemeenteraad  over zaken die kinderen aangaan. Hoe gaaf is dat?!

Aanmelden t/m 31 mei 2021

Schrijf dan voor 31 mei 2021 een sollicitatiebrief, maak een tekening, poster, vlog of wat anders. Dat mag je helemaal zelf weten. Wij kunnen niet wachten om te horen waarom jij kinderburgemeester wil worden. Stuur je sollicitatie naar gemeente@zevenaar.nl of naar

Gemeente Zevenaar / Kinderburgemeester
Postbus 10
6900 AA Zevenaar

Je krijgt een bevestiging waarin staat dat we je reactie hebben ontvangen.

De selectie

Tot en met 31 mei 2021 kan je solliciteren. Dan kijkt een selectiecommissie wie het beste passen bij deze leuke functie. De eerste selectie en gesprekken zijn in juni. We nodigen dan drie kinderen uit  voor een gesprek; een presentatie of sollicitatiegesprek. Dat is waarschijnlijk in de tweede helft van juni. In de selectiecommissie zit dan ook iemand uit de gemeenteraad. Ben jij het geworden? Dan benoemt de gemeenteraad van Zevenaar jou officieel in de raadsvergadering van augustus. 

Solliciteer nu! 

Wil jij de coolste kinderbaan van Zevenaar? Wij kunnen niet wachten om jou reactie te ontvangen! 
Of ken je iemand waarvan je denkt: dat is echt iets voor hem of haar? Geef het vooral aan hem of haar door. Wie weet tot snel!