Nieuw logo

Op 1 januari 2018 is de fusie tussen de gemeenten Rijnwaarden en Zevenaar een feit. De nieuwe gemeente Zevenaar krijgt daarom een nieuw logo. U kon van 27 juni t/m 7 juli stemmen op uw favoriete logo. De uitslag van deze stemming is bekend. 

Winnende logo

Het winnende logo is het logo bestaande uit twaalf strepen die symbool staan voor de twaalf sterke kernen die de nieuwe gemeente telt. Ontwerper van dit logo is Ontwerpkantoor Vonk Specht uit Aerdt. De basis voor dit ontwerp zijn de twaalf kernen met elk hun eigen geschiedenis, tradities en karakter. De letter Z is geïnspireerd op de stadszegels van Zevenaar zo’n 500 jaar geleden. Het logo symboliseert de verbinding met het verleden en het samengaan van de twaalf kernen tot een sterke, nieuwe gemeente.  

Veel gestemd

Inwoners van beide gemeenten hebben zowel online als op papier gestemd. In totaal zijn er 2359 unieke stemmen uitgebracht, 942 keer is er gestemd op het logo met de twaalf strepen. Daarmee ging 40% van de stemmen naar het winnende logo. Enkele reacties van inwoners op dit logo waren: strak en modern, speels, mooi dat de 12 strepen staan voor de kernen van de gemeente. 

Basis voor de nieuwe huisstijl

Dit logo is de basis voor de verdere uitwerking van de huisstijl zoals de kleurstelling van het logo, het lettertype en de uitwerking van de huisstijl op bijvoorbeeld het briefpapier. 

Nieuw logo gemeente Zevenaar

Inwoners kozen het meest voor dit ’12-strepen-logo’. De kleur van het logo is een voorbeeld van een mogelijke uitwerking.

pdf Presentatie nieuw logo (PDF, 1.47 MB)