Mogelijk productiefout reisdocument

Bij de productie van een beperkt aantal paspoorten en identiteitskaarten heeft zich een technisch probleem voorgedaan. Als u in april, mei of juni 2018 een nieuw paspoort of identiteitskaart heeft aangevraagd, kan het zijn dat uw reisdocument een productiefout bevat. Iedereen die mogelijk getroffen is door de productiefout, heeft inmiddels een brief gekregen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Controleren

  • Het gaat alleen om documenten afgegeven in april, mei of juni.
  • De productiefout heeft zich alleen voorgedaan bij paspoorten en Identiteitskaarten met serienummer 03. Het serienummer staat op de achterkant van het document.
  • U kunt uw document controleren met behulp van de BZK-app. De app werkt alleen op smartphones met Android en een NFC-reader.
  • Kunt u uw document zelf niet controleren of geeft de BZ-ID app aan dat uw paspoort of identiteitskaart mogelijk niet in orde is? Maak dan een online een afspraak. Wij controleren dan of het reisdocument inderdaad een defecte chip heeft. Als dat het geval is kunt u bij ons kosteloos een nieuw reisdocument aanvragen.

Vakantie

U kunt gewoon op vakantie gaan met uw reisdocument, een eventuele defecte chip maakt het reisdocument niet ongeldig. Alleen bij een elektronische grenscontrole kan het zijn dat het poortje niet opent. Maar u kunt dan uw reis vervolgen via de reguliere grenscontrole.

Vragen?

Meer informatie vindt u op de website van de rijksoverheid.