Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Maatregelen vanwege het barre winterweer

8 februari 2021
Wat doet de gemeente om gladheid te bestrijden, welke gevolgen heeft dit voor bijvoorbeeld de afvalinzameling en wat kunt u zelf doen.

Sinds zaterdagavond 6 februari 2021 sneeuwt het bijna continue. De drie strooiploegen wisselen elkaar af en zijn steeds bezig om de wegen in de gemeente zo veilig mogelijk te houden. Zij strooien en schuiven allereerst de hoofdwegen en de grote toegangswegen naar de dorpen. Dit is een enorme klus en het lukt haast niet om de overige strooiroutes te rijden. Om hen te helpen de wegen begaanbaar te maken heeft de gemeente Zevenaar de hulp ingeroepen van loonbedrijven. Zij helpen mee de gladheid te bestrijden.

Lees meer op onze pagina Gladheidsbestrijding

Zelf stoepen schoonhouden

Zorg voor uw eigen veiligheid en die van uw buren. Maak en houd de stoep voor uw woning sneeuw- en ijsvrij. Kunt u dit niet zelf doen? Vraag dan uw buren om u te helpen.

Gratis strooizout

Het is handig om voldoende zout om te strooien in huis te hebben. U kunt gratis een emmer strooizout halen bij de gemeentewerf in Zevenaar. Per keer kunt u maximaal 1 emmer van 10 liter strooizout halen. Neem zelf een emmer mee!

Adres:
Gemeentewerken, Professor Aalbersestraat 5 in Zevenaar
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00-16.00 uur

Geen afvalinzameling t/m zaterdag 13 februari 

Door de grote hoeveelheid sneeuw is het niet veilig om met de vuilniswagens op pad te gaan. De afvalinzameling (PMD, GFT, restafval en papier) gaat daarom t/m zaterdag 13 februari niet door. Aan het einde van deze week zullen wij berichten over of en wanneer de inzameldagen worden ingehaald.