Landschap met water en bomen

Koninklijke Erepenning voor Basketball Vereniging Basketiers’71 Zevenaar

12 december 2022
Inwonersnieuws

Op zaterdag 10 december 2022 ontving Basketball Vereniging Basketiers’71 Zevenaar een Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Lucien van Riswijk. De vereniging ontvangt de Erepenning ter gelegenheid van hun 50-jarig bestaan. De vereniging bereikte al in 2021 hun jubileumdatum. Vanwege het coronavirus vonden er dat jaar geen festiviteiten plaats. Om het 50-jarig bestaan niet zomaar voorbij te laten gaan vierde de vereniging deze mijlpaal op zaterdag 10 december.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen en sportverenigingen die tenminste 50 jaar bestaan. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor deze vereniging, in dit geval de Basketiers. 

Basketiers’71 Zevenaar is al meer dan 50 jaar een begrip in de gemeente Zevenaar en in de Liemers. Het sportieve hoogtepunt lag in het seizoen dat het team heren 1 eredivisie speelde. Het leden aantal was toen ruim 250. Er speelden 19 teams in competitieverband en er was een recreantenteam actief. Een aantal seizoenen heeft Basketiers’71 gespeeld met twee rolstoelteams. Zo konden sporters met een lichamelijke handicap uit de Liemers ook actief de basketbalsport beoefenen. De vereniging organiseerde naast de NBB All Stars Gala’s, de Bril 2000 toernooien, de strijd om de eikeltjesbokaal en het Heyting toernooi ook tal van internationale toernooien.

Tot de dag van vandaag zijn er vele mensen, ook van buiten de gemeente Zevenaar, die wekelijks hun sportieve plezier mogen beleven bij de Basketiers. Nu telt de vereniging bijna 150 leden. Acht teams spelen in competitieverband, er is een team met kinderen onder de 10 jaar en een recreantenteam.

Alle activiteiten zijn uiteraard alleen maar mogelijk door de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers, die hun bijdrage verlenen om wedstrijden en/of trainingen mogelijk te maken.

Erepenning voor Basketball Vereniging Basketiers’71 Zevenaar