Tot en met 6 april is het gemeentehuis geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur.
Kijk voor de openingstijden van de aanbiedstations op onze website.

Jutters gezocht

5 maart 2020
Wil jij een steentje bijdragen aan schonere rivieren en tegelijkertijd wat extra’s verdienen voor jouw club/vereniging? Meld je dan aan en kom op 18 april en/of 31 oktober 2020 afval jutten!

Als gemeente zijn we trots op onze ligging langs de rivieren en de prachtige natuur in de uiterwaarden. Maar we maken ons ook zorgen over het vele zwerfafval dat in de rivieren aanwezig is en voor vervuiling op zee zorgt. Dit jaar sluit de gemeente Zevenaar opnieuw aan bij het project ‘Schone Rivieren’, een initiatief van IVN, Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation.

Hulptroepen

Vrijwilligers ruimen zwerfafval op in de uiterwaarden. Zo voorkomen we dat er afval via de rivieren naar zee drijft en leveren we een bijdrage aan het voorkomen van de Plastic Soup. We zoeken groepen jutters die aan de slag gaan met opruimen. In onze gemeente zijn de uiterwaarden langs de Rijn, Pannerdensch Kanaal en IJssel in 14 tracés ingedeeld. Voor ieder tracé zoeken wij een groep vrijwilligers (van verenigingen) die op de zaterdag 18 april en 31 oktober 2020 meedoen aan een educatie- en opruimprogramma in de uiterwaarden. Als vergoeding voor deelname ontvangen deze groepen per opruimactie €175,-.

Meedoen?

Groepen die zich willen aanmelden moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Bestaand uit inwoners van de gemeente Zevenaar.
  • Minimaal 10 deelnemers per groep, maximaal 25.
  • Leeftijd deelnemers is minimaal 8 jaar.

Selectie van de groepen zal - indien nodig - plaatsvinden op basis van de bovenstaande criteria en volgorde van aanmelding. Geef je groep dus snel op! Uiterste aanmelddatum is maandag 30 maart 2020. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar projectleider Jelmer van Benthem via j.vanbenthem@zevenaar.nl. Meer informatie over het project is ook te vinden op de website www.schonerivieren.org.

Startbijeenkomst

De startbijeenkomst voor deelnemers is op woensdag 8 april 2020 om 19:00 uur. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt de startbijeenkomst dit jaar georganiseerd in het NME-centrum aan het Vestersbos 2 te Zevenaar. Deelnemers ontvangen meer informatie over de selectie en de invulling van het programma vóór aanvang van deze informatiebijeenkomst.