Junior Cyber Agents gehuldigd door burgemeester

03 februari 2024
Inwonersnieuws

Vandaag werden Damiën (11 jaar), Kylano (9 jaar) en Gijs (11 jaar) gehuldigd door burgemeester Lucien van Riswijk. De reden? Zij zijn de drie beste Junior Cyber Agents van onze gemeente. Digitaal wijkagent Maddy Stuiver bracht de kinderen geheel in stijl met een politiewagen naar de plek van de huldiging: het kantoor van Exonet. Na het officiële gedeelte mochten de winnaars zich samen met hun vriendjes/vriendinnetjes uitleven met allerlei leuke games. Het was een hele gezellige èn leerzame middag, met dank aan de gastvrijheid van Exonet.

Hackshield

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Daarom hebben wij ons vorig jaar aangesloten bij Hackshield: een cybersecuritygame die kinderen tussen de 8 en de 12 jaar spelenderwijs weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Kinderen worden Cyber Agents die niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving beschermen tegen online criminaliteit.

Meedoen

Inmiddels zijn er al 160 Cyber Agents actief binnen onze gemeente: een mooi aantal! Kinderen kunnen de game nog gewoon blijven spelen of zich alsnog aanmelden. Over een jaar vindt er namelijk weer een huldiging plaats. 

Sfeerimpressie van de huldiging

Benieuwd naar de foto’s van de huldiging? Bekijk ze via onze Facebookpaginaexterne-link-icoon