Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Inwoners kunnen via het Energieloket Zevenaar gratis hun vragen stellen over energiezuinig wonen

22 april 2021
Op donderdag 22 april is het nieuwe Energieloket Zevenaar live gegaan. Het energieloket is het gemeentelijke informatie- en adviesloket over energiebesparing en verduurzaming van woningen. In het verleden konden inwoners van de gemeente Zevenaar terecht bij het Liemers Energieloket. Het Energieloket Zevenaar helpt inwoners bij het beantwoorden van vragen rondom energiezuinig wonen. Denk aan: hoe krijg ik mijn energierekening omlaag? Kan ik iets doen aan de tocht in huis? Hoe werkt een warmtepomp? Kan ik subsidie krijgen voor isolatie? Inwoners kunnen met behulp van het energieloket de beste duurzame keuze maken voor de eigen woning en situatie.

Welke informatie is te vinden op het Energieloket Zevenaar?

  • Onafhankelijke informatie over zonnepanelen, isolatie en warmte-oplossingen.
  • Beschikbare (lokale) subsidies en leningen op één plek.
  • Een gratis HuisScan om na te gaan wat de mogelijkheden voor de eigen woning zijn om de energierekening te verlagen.
  • Advies via telefoon of e-mail. Indien nodig wordt er doorverwezen naar specialisten voor een uitgebreid bouw- en installatietechnisch advies.
  • De mogelijkheid om vrijblijvend offertes op te vragen bij bouw- en installatiebedrijven.

De gemeente Zevenaar

Zevenaar is een moderne gemeente, die duurzaamheid erg belangrijk vindt. Het Energieloket Zevenaar is een belangrijke schakel tussen de gemeente en haar inwoners om te komen tot een aardgasvrij en energieneutraal Zevenaar. Door klein te beginnen kan iedereen, op zijn of haar eigen manier, een duurzame bijdrage leveren. Samen gaan we op weg naar een duurzaam Zevenaar.

Energiecoaches

De gemeente Zevenaar zet energiecoaches in om inwoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning. De energiecoaches volgen hiervoor een opleiding die zij afsluiten met een examen. Inwoners die energiecoach willen worden, kunnen een korte motivatie en CV naar NME Liemers sturen.